I després

19è aniversari de la mort del pintor guixolenc Josep Albertí

Compartiu aquesta història

El passat 4 d’abril de 2012, es varen complir compleixen 19 anys de la mort de l’artista Josep Albertí Corominas. Pintor i poeta, Albertí va deixar una forta empremta entre les generacions de guixolencs que el van conèixer. Autor d’una prolífica obra, va llegar a la ciutat de Sant Feliu una valuosa col·lecció dels seus quadres, així com el seu habitatge del carrer de la Penitència , conegut popularment com a casa Albertí i que actualment allotja diverses dependències municipals.

A banda d’aquest llegat a la ciutat, hi ha molta obra de Josep Albertí en mans de particulars, tant de compradors com d’amics de l’artista. Precisament una de les col·leccions més importans de pintura i dibuix de Josep Albertí és la de l’il·lusionista Xevi, amic íntim seu. Aquesta col·lecció es pot visitar a la Casa Màgica – Museu de la Il ·lusió i de la Curiositat de Santa Cristina d’Aro (http://www.xevi-ilusionista.com/).

L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols posa a la vostra disposició l’inventari del fons documental de Josep Albertí Corominas, format per catàlegs, correspondència, textos literaris, esbossos, etc. (descarregueu-vos l’inventari clicant aquí: http://www.guixols.cat/web/files/10_arxiu_josep_alberti.pdf).

Bona part d’aquest material ha estat recentment digitalitzat en el marc del Programa de divulgació de la memòria que impulsa el Pla de Barris del Puig i Eixample de Llevant de Sant Feliu. La col·laboració entre l’Arxiu i el Pla de Barris pretén localitzar el major volum possible de material referent a Albertí que actualment es troba dispers entre particulars amb l’objectiu de poder-ne disposar d’una còpia digitalitzada a l’Arxiu. D’aquesta manera s’aconseguirà un major coneixement de la figura personal i artística de Josep Albertí, tot escalfant motors davant l’imminent centenari del seu naixement el proper any 2013.

El més llegit

I després