Dijous al migdia es va rebre a l’Ajuntament de Sant Feliu la visita del Director General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Salvador Estapé. Fou una trobada per tractar aspectes referents a la propera subhasta dels hotels i finques de l’herència dels germans Anlló que se celebrarà el dia 8 d’abril.
Varen comparèixer en roda de premsa el propi director general, l’alcalde, Joan Alfons Albó i el vicealcalde, Pere Albó, que varen coincidir en la satisfacció per arribar al tram final d’aquest procés i també en el lament pels onze anys de tardança en el desenllaç, període excessiu per gestionar administrativament l’herència dels hotelers guixolencs.
En el decurs de les declaracions varen subratllar que fins la data hi ha hagut 108 visites a les finques amb diversos perfils d’inversors, la qual convida a l’optimisme perquè demostra que hi ha interès.
Hi haurà una primera i segona subhasta de les finques i hotels, que ja varem publicar fa uns dies (http://www.rsf.fm/2014/subhasta-dels-hotels-anllo.html/) , i una tercera i quarta per aquells establiments que en l’anterior subhasta no es varen adquirir. A la primera i tercera subhasta els preus son els que surten al llistat i a la segona i quarta, les finques i hotels que no s’hagin adjudicat a la primera ronda i que es tornaran a oferir amb una baixa del 20%.
L’alcalde va remarcar que els membres de l’administració local que tenen representació a la Junta Distribuïdora (els presidents de la Diputació i el del Consell Comarcal, a més d’ell), serien sensibles a l’hora de destinar els diners recaptats a dos destins concrets que consideren d’interès general: el Museu Thyssen, a l’antiga fàbrica Serra-Vicens, “atès que genera turisme, que és la principal indústria local”), i als dos geriàtrics de la ciutat.
Per la seva banda, el vicealcalde es va refermar en unes declaracions anteriors en el sentit que aquests diners és important que reverteixin al municipi i també que, després d’onze anys, es podran dignificar els espais de l’entorn dels edificis que es troben pràcticament abandonats.
A la roda de premsa celebrada a l’Ajuntament li va seguir una visita amb els periodistes a l’Hotel Rex de la Rambla Portalet.

FALDILLA ANLLÓ