I després

No descarten que el cos trobat al bosc entre Llagostera i Tossa sigui d’un guixolenc

Compartiu aquesta història

Segons informa el diari El Punt Avui, un home que caçava bolets va trobar ahir a la tarda unes restes humanes, ja esquelètiques, en un bosc al costat de la carretera de Tossa, dins del terme municipal de Llagostera. El boletaire va alertar el 112 i el servei d’emergències va avisar els Mossos, que van anar a fer la inspecció de les restes i el lloc de la troballa. El fet que les restes (no és un esquelet complet) estiguessin embolcallades amb una mena de manta o de sac fa pensar en la possibilitat que es tracti d’una mort relacionada amb un acte criminal. Per això es va ordenar la realització de l’aixecament del cadàver seguint el protocol judicial. Les restes del cos van ser traslladades a la seu de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC) a Girona, on en les properes hores els especialistes forenses en faran un exhaustiu estudi per intentar determinar el sexe i la identitat de la persona morta i, en cas que sigui possible, les causes i l’època aproximada de la mort.

Mentrestant, els Mossos estan fent una recerca en l’arxiu de persones desaparegudes a la zona per si alguna es pot correspondre amb les restes trobades pel boletaire. Fonts municipals de Llagostera van apuntar ahir que no creuen que es tracti de cap persona de la població, ja que no consta que hi hagi cap veí desaparegut.

El Punt Avui apunta que entre les persones desaparegudes que no han estat mai localitzades hi ha el veí de Sant Feliu de Guíxols Josep Serret, de 71 anys, que es va perdre l’octubre del 2003 al bosc, entre Santa Cristina d’Aro i Romanyà, mentre caçava bolets en companyia del seu fill. Tot i que es van fer molts rastrejos, Serret no va ser mai localitzat.

Es dóna la circumstància que en qüestió d’un mes els boletaires ja han trobat quatre cadàvers al bosc: el localitzat ahir a Llagostera i tres més a Lloret de Mar.

El primer cas va ser el 27 d’octubre, quan un boletaire va trobar, a la zona de la Fermina, en un bosc entre Lloret i Tossa, el cadàver d’un noi. El mort va resultar ser Nicolas Macias, un jove de la població francesa de Montivilliers, a Normandia, que estava en parador desconegut des del juny, quan havia anat a visitar el seu germà, que viu a Perpinyà. En aquest cas, la identificació va ser relativament ràpida perquè al costat del cos hi havia la seva documentació i els especialistes forenses van certificar la identitat a través de la fórmula dental. Macias viatjava amb un Citroën 2CV de color verd molt característic, que no ha estat localitzat.

Parella penjada

El 15 de novembre, un altre boletaire va trobar dos cossos momificats penjats de la mateixa corda i de la mateixa branca en un bosc de Can Ballell, també a Lloret de Mar.

En aquest cas la identificació encara va ser més ràpida. Es tractava de Daniela Ceoarba Romana, la noia de 13 anys de qui s’havia denunciat la desaparició a l’agost, i Mihai Manolache, el seu cunyat, de 27 anys, amb qui s’havia escapat. Els investigadors policials no van trobar indicis de criminalitat en els cossos ni en la zona on van ser localitzats i van tancar el cas com un cas de suïcidi.

 

El més llegit

I després