I després

10 NOTÍCIES + 10 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

EL CARRER COLOM PENDENT DELS ÚLTIMS DETALLS
Des de divendres resta obert definitivament al trànsit el carrer Colom, després de la seva reurbanització, pendent només dels darrers treballs com la col.locació, a la banda de mar, dels pivots de la vorera i de rematar la tanca d’acer corten que separa el carrer de l’entrada d’accés al promontori dels Guíxols.
Els darrers treballs d’asfaltat i pintura de la senyalització horitzontal es varen realitzar els darrers dies de la setmana passada amb la màxima celeritat per tal d’obrit al 100% l’accés i sortida del port d’aquet vial molt transitat per vehicles i vianants que, en bona part, s’han combinat amb les obres.
Properament publicarem un article en el qual comentarem el compromís de la Generalitat per continuar les obres a banda i banda del carrer que es varen definir el 23 de febrer en una reunió mantinguda entre el gerent de Ports de la Generalitat i membres de l’equip de govern.

 

ES CREMA UN VEHICLE CAMUFLAT DELS MOSSOS
Els Mossos de Sant Feliu van quedar dissabte sense un dels cotxes camuflats amb radar que utilitzen per fer els controls mòbils de velocitat. Un vehicle es va incendiar totalment a Santa Cristina d’Aro, informa El Punt Avui.
Estava ocupat per dos agents i circulava per la C-65 en direcció cap a la comissaria quan pel que sembla va tenir algun problema amb el turbo i va començar a sortir fum del motor. En veure la fumarola, van optar per aturar-se, al punt quilomètric 6,5, i van fer un intent d’aturar les flames amb l’extintor però no van poder evitar que s’acabés d’encendre. Els Bombers hi van enviar un camió per sufocar-lo. Tot i que el van apagar de pressa, el cotxe –i se suposa que els aparells del radar també– va quedar totalment malmès.

 

S’INSTA.LEN ELS QUADRES ELÈCTRICS DE LA RAMBLA VIDAL
Els quadres de llums de la Rambla Vidal ja s’estan instal.lant, després de la renovació integral de les línies elèctriques als dos costats de la rambla Antoni Vidal que es varen soterrar durant el mes de febrer i la posada en funcionament dels quals comportarà el desmuntatge del quadres provisionals que es troben lligats a l’arbrat amb ells cables aeris que malmeten la imatge de l’espai.
A més, la instal·lació patia moltes avaries i deficiències en subministrament destinat als paradistes en les fires i esdeveniments que es porten a terme en aquest espai i l’Ajuntament va decidir fer una inversió que ha suposat un cost de 45.954 euros pels treballs realitzats per l’empresa Mugadas.

 

ASSEMBLEA DE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MOLÍ DE VENT
L’Associació de Veïns Molí de Vent de Sant Feliu de Guíxols anuncia que el divendres de la setmana entrant, 10 de març a les 19:00 hores celebrarà al Centre Cívic Vilartagues una assemblea general en la qual es portarà a terme la renovació de càrrecs.
També es preveu la presència de l’alcalde de la ciutat, Carles Motas, que informarà als veïns de l’àmbit sobre les actuacions que es preveuen tant a l’entorn de l’asil com en les pròpies instal.lacions del centre geriàtric.

 

CENTENARI DE CARLOS ROMÁN SÁNCHEZ
Divendres es va celebrar a Sant Feliu el centenari de Carlos Román Sánchez, que fou rebut, juntament amb la seva família, a l’Ajuntament per l’alcalde que, després d’un petit aperitiu i brindis de cava al pati de la casa consistorial, ja al saló de sessions, es varen fer uns distesos parlaments davant de familiars i coneguts o no hi varen faltar les anècdotes en aquesta llarga trajectòria.
Carlos Roman ja venia de celebrar diversos actes a Salamanca, on hi va néixer el 25 de febrer de 1917. L’any 1936 fou destinat a la caserna de la Guardia Civil de Sant Feliu, on va tornar després de diversos destins l’any 1952, per viure-hi definitivament quan va deixar el cos, essent agent comercial i domiciliat durant molts anys al carrer Sant Ramon.

 

XERRADA SOBRE LA CRISI DELS REFUGIATS AL C.C.VILARTAGUES
El PSC-Guíxols, el grup Opina-S i les Joventuts Socialistes de les Comarques Gironines.ha organitzat pel divendres 10 de maç a les 20:00 hores,al Centre Cívic Vilartagues, una xerrada col.loqui a càrrec de Javi López, diputat del PSC al Parlament Europeu, que exposarà les principals novetats de debat actual del Parlament Europeu a l’entorn de la crisi dels refugiats.
López considera que s’hauria d’una via humanitària d’arribada, legal i segura perquè la gent no es mori. A la Mediterrània l’any passat hi van morir 3.500 persones i s’hauria de fer un esforç per poder acollir gent i que el sistema de relocalització no estigui limitat a 160.000 persones sinó que sigui permanent. D’aquesta manera, entre els 500 milions de persones que formem Europa, es podria acollir a la gent necessària.

 

LA COLLA GEGANTERA FA UNA CRIDA PER REACTIVAR-SE
La Colla Gegantera Ganxona es vol reactivar, després que al desembre els membres de l’anterior junta anunciessin la intenció de dissoldre l’entitat, ha informat El Punt Avui. Una part dels integrants han anunciat que, passat el període de reflexió, esperen iniciar “una nova temporada, una mica minvats, és cert, però amb il·lusió”. Paral·lelament a l’anunci, han volgut reconèixer la feina feta pels membres que van decidir plegar, en especial l’anterior president, Tasio Cerdán, que els ha “deixat el llistó molt alt”.
Perquè la colla sigui viable, però, han fet una crida als veïns perquè se sumin a l’agrupació. Necessiten tant gent que faci anar els gegants i els capgrossos com també músics per a les gralles i la percussió, amb coneixements o bé amb ganes d’aprendre’n. Per adreçar-s’hi, es pot fer a través del Facebook o els divendres al local social que l’entitat té a la plaça Terol.

 

TALLER DE CERÀMICA MASONIANA AL MUSEU
El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols organitza pel dissabte 11 de març (10 a 13 h) un taller de ceràmica masoniana, en què els participants faran peces inspirades en rajoles creades per l’arquitecte Rafael Masó, ha informat El Punt Avui. L’activitat anirà a càrrec de Matilde Grau Armengol, professora de ceràmica a l’Escola Massana (UAB) i d’escultura a la Facultat de Belles Arts de la UB. L’activitat –gratuïta però amb places limitades i necessitat d’inscriure’s prèviament al museu o a l’oficina de turisme del monestir– es farà a la sala d’actes de la casa Casas –carrer Arquitecte Rafael Masó, 31–. Un cop acabades les peces, es couran al forn i el dissabte 18 de març (12 h) els participants podran recollir-les i veure’n els resultats.

 

RETIREN L’ENLLUMENAT DE NADAL I CARNAVAL DE LA RAMBLA
operaris de l’empresa d’enllumenats varen retirar la setmana passada els llums que guarnien la Rambla Vidal que han guarnit l’espai durant les diades nadalenques i que es varen mantenir pel pas de les carrosses i comparses de Carnaval.
També es varen despenjar els llums de Carnaval que varen il.luminar el trajecte de la Rua del divendres, que contenien motius específics de l’esdeveniment en el nou recorregut que recuperava el trajecte per la carretera de Girona.

 

MICROESPAI SETMANAL DE CREU ROJA
Aquesta setmana el microespai de Creu Roja, conduit per Marta Costa, que s’emet els dissabtes i diumenges a les 9:30 h per la nostra emissora, torna a incidir en el risc dels voluntaris de l’ONG en els punts de conflicte on s’han convertit en objectius, havent de lamentar nous atacs destinats a les persones que atenen a les víctimes de la guerra.
També es desenvolupen els set principis fonamentals de la institució: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, unitat universalitat i caràcter voluntari.
Podeu escoltar el podcast en l’apartat “A la carta” del nostre web i en el següent arxiu disposeu del guió del programa: GUIÓ

 

 

El més llegit

I després