Centenars de persones van passar dissabte i diumenge pel Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols per participar de la Regata Carla i recaptar fons per curar la Síndrome de Rett.

Marçal Costa del Club Vela Palamós fou el vencedor de la regata en Grup 1, Izan Codinachs (Club Nàutic Sant Feliu) del Grup 2 i Pol Marty del Grup 3. La solidaritat i la companyonia han estat presents en totes les proves de la regata, en què els esportistes més experimentats han ajudat als més joves a superar les adversitats de la climatologia i així poder completar les proves.

L’entrega de premis i obsequis va anar a càrrec del doctor i investigador Manel Esteller, del delegat de la Federació Catalana de Vela a Girona Xavier Casorrán, del Diputat d’Esports de Girona Carles Salgas, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols Carles Motas i el president del Club Nàutic Sant Feliu Albert Rosés.

Al marge de l’apartat esportiu, al llarg de tot el cap de setmana es van portar a terme multitud d’activitats a l’esplanada del port com sortir a navegar amb la goleta Pepa Bandera, prendre una cervesa La Brava o fer un mos a les food trucks, fer una enlairada de globus en memòria de la Carla o gaudir dels concerts de Xavi Túrnez, Fusions, Localinda o Josep Andújar (Sé).

Tots els diners que es varen recaptar es donaran a la investigació de la Síndrome de Rett, la segona causa més freqüent de retard mental en les nenes, després de la Síndrome de Down. Es tracta d’una malaltia del desenvolupament neuronal que afecta només les nenes i que apareix entre els 6 mesos i els dos anys.

Ja fa dos anys que el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols es va oferir per acollir aquest esdeveniment esportiu i solidari, ja hi ha prevista una tercera edició i els pares de la Carla estan fent gestions perquè aquesta regata també es pugui internacionalitzar i les negociacions apunten que podria celebrar-se a Texas.