I després

1.600 persones a les torres del Fum i del Corn i novetats a les exposicions del Thyssen

Compartiu aquesta història

Extraordinària assistència a les jornades de “torres obertes” celebrades el passat dissabte i diumenge per tal de contemplar les anunciades obres de restauració de bona part del Monestir que va demostrar l’interès dels ciutadans per aquest conjunt monumental, que ha estat poc menys que alliberat, per tal d’oferir als visitants la possibilitat de transportar-se en els segles dins d’un espai arquitectònic que identifica la nostra Ciutat.

Un total de 1.457 persones varen recórrer el circuit que anava de la Torre del Corn fins la Torre del Fum, a les quals s’hi sumaven a les 150 persones assistents a l’acte institucional que es va celebrar el divendres donant un resultat de més de 1.600 visitants, que és tot un èxit. A més es varen poder contemplar altres dependències restaurades com el Palau de l’Abat que acollirà les exposicions del Thyssen.

Quant aquestes exposicions, també hi ha novetats positives, segons ens informava l’alcalde, Joan Alfons Albó, en el sentit que fa pocs dies es va celebrar una reunió d’una representació municipal conformada per ell mateix, el vicealcalde; Pere Albó i la regidora de cultura, Pilar Giró, amb el director general de Patrimoni de la Generalitat, Joan Pluma, per tal de plantejar un discurs i un estudi de costos, no per a una exposició temporal sinó sis (dues per any) amb la condició que la d’estiu sempre estigués vinculada a la marca Thyssen i la resta lligades al MNAC i altres que no només tindran a veure amb pintura catalana sinó internacional.

L’alcalde considera que encara és més atractiu que les exposicions siguin temporals perquè això vol dir renovació i no una exposició fixa, la qual cosa convidarà a què les persones interessades en l’art de primera fila, cada sis mesos repetiran la visita. També va recalcar que això no significa cap renúncia a l’edifici del museu projectat a la fàbrica Serra-Vicens.

La presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell,, divendres, a l’acte protocolari d’inauguració de la restauració de les torres del Corn i del Fum, contenia, també, el propòsit de tancar aquestes sis exposicions, en tres anys, de les quals la d’aquest 2012 ja està tancada i ja s’està treballant en les dues previstes pel 2013.

 

El més llegit

I després