I després

Tots per Sant Feliu estudia portar la legalització d’una planta del Club Nàutic al jutjat

Compartiu aquesta història

Segons que informa el Diari de Girona, el grup municipal de Tots per Sant Feliu, a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, està estudiant portar la legalització de la planta intermèdia del Club Nàutic de la localitat als jutjats. Segons ha precisat el seu lletrat, Josep López de Lerma, “no hi ha cap decisió ferma per ara dels meus clients, TSF, però és altament probable que exercitem l’acció pública, tant en seu administrativa, Ajuntament i Ports de la Generalitat, com en seu judicial, sense oblidar el deure de posar en coneixement del Ministeri Fiscal tot allò que pot suposar potencialment un delicte dels relatius a l’ordenació del territori i contra l’administració pública”.

L’advocat entén que la “legalització de l’il·legalitzable edifici, tal com es planteja, pot suposar un frau de llei i desviació de poder”. Així, ha afegit que els promotors es poden trobar “a un mil·límetre de delinquir”.
López de Lerma també ha subratllat que “no sé per què si un veí que construeix un pis de més es troba immers, per imperatiu legal, en un procediment de disciplina urbanística que comporta l’enderrocament i una sanció econòmica com a mínim, i el Club Nàutic se’n troba exempt, i allò construït il·legalment, com sembla, és perfectament legalitzable canviant a posteriori les regles de joc”. “Això és frau de llei, això és tenir una actitud dolosa, això és corrupció administrativa”, conclou, i li aixeca la sospita el pas de l’actual batlle en els càrrecs de president del Club a l’Alcaldia.

Uns interrogants que ja va manifestar TSF i que el batlle, Joan Alfons Albó rebujta: “(TSF) vol introduir dubtes, i mostra mala praxi, dins de la seva línia”. L’alcalde ha insistit que la transparència en aquest assumpte “és màxima” perquè s’ha parlat amb tots els interessats del port, i tots són coneixedors del document en què es planteja la legalització de la planta intermèdia del Club. I ha apuntat que si no havia sortit a la llum abans era perquè es vol discreció, encara s’hi està treballant i no és res definitiu i ha recordat que “qui ho ha portat als mitjans no hem estat nosaltres”.

Albó també ha recordat que quan va ser nomenat president les obres i l’edifici ja estaven fets i que, si bé anteriorment va ser vocal de la junta, és una condició que mai es va formalitzar, deixant de banda el fet que no va participar en cap reunió. I ha informat que quan va accedir a la presidència, ja s’estava negociant amb l’Ajuntament la legalització de la planta, un govern en què hi era present Carles Motas i TSF, que tenia la delegació de disciplina urbanística. La moció de censura i el govern de Motas, ha apuntat Albó, van acabar amb la negociació de legalització. El batlle, a més, indica que el que planteja Motas és enderrocar l’edifici quan se’n pot fer un ús públic. Un extrem que Motas ja va desmentir en el ple ja que no n’ha parlat mai.

Respecte la intervenció del portaveu de TSF al ple, Joan Alfons Albó ha negat que ahir tingués una reunió amb la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez. I, sobre l’expedient de disciplina urbanística que va obrir el govern encapçalat per Motas, Albó ha precisat que es troba congelat ja que la situació irregular es troba en vies de solució.

Albó defensa que els tràmits de legalització de la planta de més del Club són un exemple de “gestió urbanística pura” amb una solució que van aportar Ports i els Serveis Tècncis municipals. Respecte al Club, l’alcalde ha defensat la seva trajectòria com a entitat “fiable i arrelada a casa nostra” i ha conclòs que si es va presentar un recurs contra l’Ajuntament va ser perquè, inicialment, no es pensava fer servir la sala; aleshores, en una acta d’inspecció es va apuntar que si es posava terra i llum i es remolinaven les parets es podia legalitzar, cosa que es va fer per, finalment, acabar sent declarat il·legalitzable.

El més llegit

I després