I després

Es va inaugurar la restauració del Monestir i aquest cap de setmana torres obertes

Compartiu aquesta història

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, van inaugurar ahir, divendres, les obres de restauració del conjunt monumental del monestir de Sant Feliu de Guíxols. En l’acte, també hi van participar l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, la delegada de “la Caixa” de la província de Girona, Maria Alsina i el bisbe de Girona, Francesc Pardo i Artigas.

Com ja hem vingut informant, la restauració és fruit de diferents convenis; d’una banda, entre la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i, de l’altra, entre el Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”, i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el Bisbat de Girona. Les obres han tingut un cost de 911.708 euros, i s’han dut a terme entre els anys 2009 i 2011.

La intervenció més destacada de les que s’han presentat és la rehabilitació íntegra de les torres del Fum i del Corn. En el cas de la torre del Fum, s’ha fet una rehabilitació íntegra per permetre l’accés a l’interior i a la coberta de la torre, s’han repicat tots els paraments i s’ha comunicat amb la porta Ferrada. Pel que fa a la torre del Corn, s’ha rehabilitat i s’ha comunicat amb les sales d’exposicions que té el monestir mitjançant passarel·les metàl·liques.

Aquest dissabte i diumenge hi ha “Jornada de portes obertes” on els ciutadans podran fer un circuit interior inèdit fins avui que es recordarà com una altra etapa històrica del conjunt monumental que identifica la nostra Ciutat.

Horaris de visita:

Dissabte: Matí de 10 a 13h. Tarda: de 17 a 20 h.

Diumenge: Només al matí de 10 a 13 h. Accés gratuït

(Fotos. P. Duran Cliqueu a sobre per ampliar).

 

El més llegit

I després