I després

Xerrada Cicle Salut i Societat i inauguració de l’exposició Sobreviure a la tempesta

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 16 de desembre tindrà lloc una nova xerrada del cicle Salut i Societat, que organitza la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural conjuntament amb l’Espai del Metge i de la Salut Rural.

Sota el títol “Del rogall al cap-rodo. Un llenguatge que no hem de deixar perdre”, el taller-sessió anirà a càrrec del Dr. Antoni Beltran (Metge de l’ABS Sant Feliu de Guíxols). La presentació la farà el Sr. Lluís Puig i Gordi, Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, de la Generalitat de Catalunya.

L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes del Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural (Pl. Monestir s/n. 17220 Sant Feliu de Guíxols. Tel. 972 82 15 75) a les 19:30h. L’entrada és lliure i gratuïta. Més informació: www.udg.edu/salutruralt / www.metgerural.cat

 

Exposició Un segle de temporals a Sant Feliu i 1911 Sobreviure a la Tempesta

Aquest dissabte 17 de desembre a les 18.00h, al Museu d’Història de la ciutat, tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’exposició temporal “Un segle de temporals a Sant Feliu” i “1911 Sobreviure a la Tempesta”, amb la col·laboració de la coral Cypsella que oferirà un petit concert de temàtica marinera.

La mostra explica com Sant Feliu de Guíxols, ciutat que ha viscut del mar i pel mar, no ha estat exempta dels perills que el propi mar ocasiona quan es torna blau. En aquesta exposició hi trobareu un repàs fotogràfic de més de cent anys de temporals i naufragis, de la caseta de salvament de nàufrags, així com un espai dedicat als pescadors i les seves embarcacions. També es recorda el gran temporal de llevant ocorregut entre el 31 de gener i l’1 de febrer de 1911 del qual el Museu d’Història de Cambrils n’ha fet una descripció acurada del desastre i de les conseqüències a les costes del Maresme, Tarragona i València on van morir més de 140 pescadors i mariners.

L’exposició és podrà veure a les sales d’exposicions del Museu d’Història (Edifici Monestir), del 17 de desembre al 12 de febrer de 2012.

El més llegit

I després