I després

Xavi Roca rep el suport del Ple després de fer-lo dimitir com a president d’Unió de Joves

Compartiu aquesta història

El guixolenc Xavi Roca va rebre dijous el suport personal i unànime del Ple de Sant Feliu després de ser cessat com a president d’Unió de Joves de les Comarques Gironines (moviment juvenil pertanyent a Unió Democràtica de Catalunya) en defensar l’independentisme i després d’enviar una carta de reconeixement i felicitació a l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, per contemplar la via de la independència de Catalunya en els seus plantejaments actuals.
Tot i que la Unió de Joves s’ha decantat obertament per la independència, els darrers posicionaments d’UDC s’han anat allunyant d’aquesta via i ja han caigut altres militants per la mateixa raó com el gironí Albert Riera fa unes setmanes.
En el Ple d’aquest dijous, Jordi Vila, d’ERC va presentar una moció en l’apartat de proposicions urgents en la qual instava als grups a donar suport a l’activista ganxó.
La proposta va quedar sobre la taula, amb la possibilitat de presentar-la en el proper ple, per diverses raons com ara que es tingui la oportunitat d’escoltar la seva versió personal, també per respectar les qüestions internes dels partits i per l’absència, per malaltia, del regidor d’UDC, Víctor Pascual.
El que sí que va quedar palesa és l’estima i el suport de tots els membres del consistori tant per la persona com a la tasca de Xavi Roca que formarà part de la candidatura per a les municipals de CiU, encapçalada per Joan Alfons Albó, ja que no abandonarà el partit malgrat la seva dimissió com a president de les comarques gironines. Actualment forma part de l’equip de premsa de la candidatura.
Aquest no era el primer avís que Roca rebia de la direcció d’UDC per la seva marcada línia independentista i la carta enviada a Pujol ha estat la gota que fet omplir el got i acabar la paciència del propi Josep Antoni Duran i Lleida que ha estat qui ha fet posar punt i final a la projecció interna del militant guixolenc.

Veu Xavi Roca:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/xavi_roca.mp3]

Moció proposta per ERC al ple:


El més llegit

I després