I després

Voluntaris a les visites guiades

Compartiu aquesta història

L’Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols, a través del seu president, Josep Ma Vicens, va proposar a l’Ajuntament i al Museu d’Història, la creació de la figura del voluntari, per tal de fer petites tasques complementàries dins l’àmbit del Museu, tal com hi ha a altres museus i serveis culturals d’arreu. Després de la necessària legalització i adaptació d’unes normes de contractació, es va fer una crida general per aconseguir un nombre mínim de persones disposades a oferir una part del seu temps i coneixements a l’ajuda de la cultura local. El resultat, fins avui, és la participació d’una desena de persones.
Una vegada posats a la disposició de la direcció del Museu, es va decidir que on calia abocar més recursos era en l’organització de visites guiades als llocs més emblemàtics del: el Salvament, el Tinglado i el Monestir.
Així, doncs, uns quants, la majoria jubilats, es varen posar a confeccionar i estudiar uns guions, extrets d’altres escrits ja existents, per tal d’aplicar-los amb l’afegir que, per la seva edat, acumulen moltes vivències que ajuden a explicar episodis viscuts de la petita història local.
Així doncs, s’han iniciat les visites guiades –totes gratuïtes– en diferents àmbits de la població que s’espera que es vagin ampliant tant en el contingut com en l’oferta.
La cronologia de les visites ha estat la següent: mitjans de febrer, amb alumnes dels instituts, quatre visites als Espais del suro i del Mar, dins el Monestir. A finals del mateix mes, amb alumnes de l’Escola d’Adults, dues visites igualment als Espais del Suro i del Mar. El 8 de març, visita guiada amb Pla de Barris al Salvament. El 24 de març, amb l’Associació de Cotxes d’Època de la Vall d’Aro, visites al Tinglado i al Salvament. Per Setmana Santa, dues visites al Monestir, dues al Tinglado i dues al Salvament, repartides entre el divendres 29, dissabte 30 i diumenge 31 de març, matins i tardes, amb assistència de 175 persones. En les visites al Tinglado, s’hi ha afegit la possibilitat d’acabar amb un petit berenar adquirint el corresponent tiquet –voluntari– per 3 euros. Aquest divendres està prevista, amb el Pla de Barris, visita a l’interior de la sagristia i església Mare de Déu dels Àngels (parròquia).
És de preveure que aquestes visites tindran continuïtat a partir de maig i tots els caps de setmana, a més de les concertades.

 

El més llegit

I després