I després

VILÀ RECONEIX LA SITUACIÓ DEFICITÀRIA DE LA POLICIA

Compartiu aquesta història

Representants de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols a la Junta de Personal de l’Ajuntament pels sindicats Comissions Obreres, UGT, CSI-F i SPPM-CAT van presentar un escrit aquest dimecres en què reclamaven la dimissió del regidor delegat del cos, Jordi Vilà (ERC), segons publica aquest dissabte el Diari de Girona. Els delegats signants (sis en total) denuncien la “situació precària” del cos i demanaven la dimissió de Vilà per manca d’implicació en intentar canviar l’estat de la Policia Local. Vilà, que ha mostrat la seva sorpresa perquè li demanin la dimissió a principi de mandat, ha manifestat que és conscient de les deficiències de personal, material i organització que hi ha a la Policia Local i que el govern ho vol abordar; si bé també ha precisat que la solució d’aquests elements “està en l’agenda municipal des de fa anys”.
Els sindicats exposaven la manca d’efectius que té el cos, alhora que molts agents estan a prop de la jubilació; o que el govern no es preocupa per la protecció dels policies perquè l’Ajuntament no ha comprat les armilles antibales, malgrat que les ha licitat en tres ocasions. També denuncien condicions de treball precàries (falta de vehicles, patrulles d’un sol agent), no respectar els serveis mínims, absències de comandaments en els serveis, irregularitats en la contractació de personal, incompliment del conveni, entre d’altres.
Els quatre sindicats retreuen a Vilà que “mostra una passivitat manifesta” per reunir-se amb els representants dels agents i que, des que va entrar al govern el passat mes de juny, les úniques decisions que s’han pres són “una renovació de comissió de servei fora de tota legalitat i l’adquisició d’un radar”. Segons els sindicats, la petició de dimissió es va prendre en una assemblea en què van participar 22 dels 35 agents del cos.
Vilà ha contestat que altres membres del govern s’han reunit amb els sindicats i que ell ho fet individualment amb els signants de la petició de dimissió; i que és partidari de comprar les armilles antibales així com d’incrementar el nombre d’efectius del cos, però que són necessitats que s’han de cobrir en funció de les possibilitats. L’edil ha afegit que són qüestions que no s’arreglen amb una sola reunió i que comprèn que al cos hi hagi “intranquil·litat”.

El més llegit

I després