I després

Vigil, un dels pares de l’Agenda Llatinoamericana, qualifica amb un 10 la tasca de la comissió gironina

Compartiu aquesta història

José María Vigil, un dels pares de l’Agenda Llatinoamericana i un conegut teòleg de l’alliberament, va assistir ahir a l’assemblea que es va celebrar a Sant Feliu de Guíxols per preparar la campanya de difusió de l’Agenda del 2011. Vigil va assegurar que la comissió gironina que s’encarrega de difondre l’Agenda Llatinoamericana és la més treballadora de tot el món. En l’assemblea es va escollir Andrés Marí com a nou coordinador de la campanya, en substitució de Jordi Planas.
Vigil va manifestar ahir que la comissió gironina que s’encarrega de difondre l’Agenda Llatinoamericana arreu de Catalunya i les Illes Balears és la que va irrompre amb més força en els orígens del projecte, la que treballa més d’entre totes les comissions repartides arreu del món i també la que ha aconseguit una major repercussió de l’Agenda en altres països. «Té un 10 sobre 10».
L’any en què l’Agenda arriba al seu 20è aniversari, Vigil reconeix que el projecte va ser concebut inicialment com una eina de formació i transformació social molt humil, però que amb el temps ha agafat una dimensió tan gran que als promotors se’ls escapa de les mans.
En l’assemblea d’ahir, es va acordar que, amb motiu del 20è aniversari, s’editarà un llibre antològic. I que, a causa de la retallada de les subvencions, de l’Agenda del 2011 s’editaran uns 4.000 exemplars per a Catalunya i les Illes, un miler menys que en l’última edició. També es va decidir que la presentació a Girona de l’Agenda serà el 2 de novembre al centre cultural La Mercè. (El Punt).

El més llegit

I després