I després

‘VI Seminari de Ceràmica Negra’ a Sant Feliu de Guíxols

Des d’aquest dimecres i fins dissabte 29 d’abril, s’està portant a terme el ‘VI Seminari de ceràmica negra’.

Compartiu aquesta història

Des d’aquest dimecres i fins dissabte 29 d’abril, s’està portant a terme a Sant Feliu de Guíxols el ‘VI Seminari de ceràmica negra’.

El primer tinent d’alcalde i responsable de Patrimoni Cultural, Josep Melcior Muñoz i la directora del Museu d’Història de la ciutat, Sílvia Alemany, van rebre als 2 professors i 12 alumnes que hi participen de l’Escola Massana, (Escola d’Art i Disseny, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona). Es reprèn, després de diverses circumstàncies que el feren aturar, primer per la reubicació de l’Escola Massana en una nova seu i després pel confinament i la pandèmia.

El repte per als alumnes és de crear noves utilitats en el món del disseny i de l’art, en objectes vinculats al territori i seguint l’empremta de realçament de les tècniques tradicionals protagonitzada per Rafael Masó.

En aquest curt i intens període, s’aprofundeix tant en la tècnica a partir de sessions sobre ceràmica antiga impartides al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, com en el procés de treball explicat i experimentat al taller Kypsela de la ciutat.

A part dels professionals implicats amb gran dedicació, Ricard Campos i Jaume Marcó, els alumnes compten amb el mestratge de Jordi Colomeda, des del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, i de Jordi Falgàs, de la Fundació Rafael Masó.

El Seminari està organitzat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols- a través del Museu d’Història- i l’Escola Massana d’Art i Disseny (UAB). Hi col·laboren la Fundació Rafael Masó, la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Quart.

El més llegit

I després