En un acte celebrat a la seu del Casino Guixolenc, el veredicte de la setena i penúltima entrega de la Fotolliga Social que organitza l’AFIC (Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica), en la qual el tema obligat era “Fantasia”, el guanyador fou, per segona vegada consecutiva, Jordi Casanovas amb 30 punts, seguit de Josep Homs amb 29, que va aconseguir situar les seves dues fotografies en segon lloc, i d’Albert Romaní amb 28 punts.
Quan tan sols resta una entrega per finalitzar el torneig, en què el tema obligat serà “Degradació pel pas del temps”, el desenllaç, pel que fa a les dues primeres posicions sembla força definit, ja que la classificació la segueix encapçalant Narcís Ros amb 193 punts, seguit d’Albert Romaní amb 188. Per més que la pressió de cares a l’última entrega serà alta, tot fa pensar que 5 punts suposen un coixí prou ampli com per evitar sorpreses d’última hora.
Les coses estan una mica més apretades pel que fa a la lluita pel tercer lloc. En aquest moment, aquesta posició està en mans de Josep Homs amb 180 punts i el segueixen Magdeleine Hostie i Albert Collado amb 177.
Tot i que cal esperar fins a la darrera entrega per fer les valoracions oportunes del que ha estat la Fotollliga d’enguany, a aquestes alçades ja es pot avançar alguna consideració. Es tracta del paper d’Elm Murcia, que amb els seus 16 anys ha participat per primer cop a la lliga social i que ja el podem considerar com una de les joves promeses de la fotografia ganxona. La seva progressió ha estat, entrega rere entrega, evident i espectacular. En aquesta última entrega, en la qual va ocupar la vuitena posició, va sorprendre el jurat (i a un bon nombre d’assistents) amb una foto original i potent, que va provocar el debat sobre la possibilitat de merèixer una millor puntuació. En definitiva una de les grates sorpreses del campionat d’enguany. / AFIC.