I després

VALORACIÓ DELS CENT DIES DE GOVERN

Compartiu aquesta història

Aquest dijous han comparegut davant dels mitjans de comunicació els tres caps dels partits que conformen el govern municipal de Sant Feliu de Guíxols: Carles Motas (TSF), Jordi Vilà (ERC) i Josep Melcior Muñoz (PSC) per fer una valoració dels cent dies de govern i respondre a les preguntes dels mitjans de comunicació que hi ha assistit.
“Som un govern que des del primer dia ens hem arremangat les mànigues de la camisa i hem treballat de valent. Hem començat treballant fort perquè no ens fa por la feina. Un govern de dotze persones ‘pencaires’ amb esperit de servei als ciutadans de Sant Feliu de Guíxols”. Aquestes són les paraules de l’alcalde, Carles Motas (TSF), compartides pels socis de govern Jordi Vilà (ERC) i de Josep Melcior Muñoz (PSC), en la roda de premsa celebrada per valorar els pocs més de cent dies de Govern.
Les paraules més repetides, “treballadors” i “pragmàtics”.
“Il.lusió en el treball i orgullosos de formar part de l’equip”, parlava Jordi Vilà, i “orientar tots els esforços de feina cap als ciutadans de Sant Feliu”, afegia Josep Melcior Muñoz.
“No hi ha varetes màgiques, només feina, moltes hores, però fetes amb molt de gust perquè s’ha d’anar per feina”, indica Carles Motas, que defineix el seu govern com un grup de persones ‘pencaires’, com a imatge i tret distintiu del govern actual. “No dic res més que el que veig cada dia, un equip que treballa, i molt”.
En les intervencions, el regidor d’Esquerra, Jordi Vilà, ha indicat que “la prova d’aquesta coalició s’està superant amb nota. La veiem amb solidesa, ja sigui per l’excel.lent relació humana que tenim, i també per la comoditat que tenim a l’hora de treballar amb els companys de diferents formacions”. “Hem tingut un aterratge en el govern que considerem positiu”.
Per la seva banda el portaveu del PSC, Josep Melcior Muñoz, ha indicat que des del seu partit es valora l’experiència dels cent dies i el govern actual com a “molt positiva” i ha posat l’accent en l’acció de l’Ajuntament en dos àmbits fonamentals: “els nostres objectius són rellançar econòmicament la ciutat i ajudar a superar la situació de crisi, i a més ens agrada formar part d’un govern que venim a treballar per a la ciutadania. És el nostre principal motiu d’acció, la ciutadania”.
Tal com han explicat els tres portaveus, els temes de ciutat s’han de desencallar, i ja s’està treballant en aquest aspecte amb temes com l’aparcament a la zona de la Corxera, la localització de terrenys per al nou institut Sant Elm (a l’entorn del CEIP Gaziel), la confecció del pressupost municipal en el moment que toca -a finals de l’any vigent o a tot estirar principi de l’any següent-, el cobriment de la riera de Tueda per fases, la transparència a l’hora d’obtenir informació sobre l’acció de Govern (s’està treballant per fer públic el portal de transparència amb els acords del Consell de Govern local, entre altres aspectes), l’execució del pla de barris del Puig, en breu es vol obrir una Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana a Vilartagues i així un ventall de temes que “centren la nostra atenció diària, combinada amb l’atenció a les persones, sense obres faraòniques, ni intentar vendre fum, explicant les coses tal com són i amb els problemes que trobem dia a dia, amb la total humilitat”, ha dit Motas.
Els grans temes de Ciutat han tingut també un paper rellevant en la roda de premsa dels cent dies: d’una banda, la gestió de l’herència Anlló, que ha de revertir essencialment en accions assistencials, com l’Asil Surís (considerat una prioritat de govern) o el paper de l’espai Thyssen en el Monestir. “Hem de ser, novament, pragmàtics”, ha conclòs l’alcalde.

El més llegit

I després