I després

“Valentí Fargnoli. El paisatge revelat”. L’exposició i l’itinerari-taller fotogràfic d’arquitectura

Compartiu aquesta història

L’exposició itinerant de fotografies de Valentí Fargnoli, està en marxa a l’Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols fins l’11 de setembre. Es podran veure, entre altres, imatges de la nostra ciutat del primer terç del segle XX.

La mostra de caràcter itinerant, que acull el Museu d’Història de Sant Feliu, és fruit del programa que des del 2019, a través de l’INSPAI Centre de la Imatge, ha impulsat la Diputació de Girona per tal de commemorar el 75è aniversari de la mort de Valentí Fargnoli.

Captador d’imatges excepcional, Valentí Fargnoli és un fotògraf imprescindible per la seva gran aportació testimonial a l’entorn de la gent, els pobles i les contrades de les comarques gironines abans del desenvolupament turístic.

A l’exposició es remarca l’afany quasi etnogràfic de Valentí Fargnoli i el seu compromís per mostrar el “paisatge” amb tota la seva diversitat.

A l’exposició també es mostren algunes de les fotografies que Valentí Fargnoli va realitzar de Sant Feliu de Guíxols i els seus contorns. En concret, es tracta d’un conjunt d’instantànies fotogràfiques fetes durant el primer terç del segle XX en què hi apareixen el Monestir de Sant Feliu i l’arc de Sant Benet, vaixells atracats al port i persones feinejant al moll, així com també panoràmiques més generals de la vila i del seu entorn paisatgístic.

Paral·lelament a l’exposició, el 18 de juny, a les 11:00 h, en el marc del programa Connecta amb el patrimoni, es proposa una nova manera de resseguir el patrimoni cultural i natural de la ciutat i els seus contorns. Es durà a terme un “Itinerari-taller fotogràfic d’arquitectura” a càrrec dels fotògrafs Jordi Gallego i Joaquim Bigas. Durant l’activitat, dos grups de sis persones, cadascun sota el guiatge d’un dels fotògrafs, faran un recorregut per diferents indrets urbans en què s’explicarà la rellevància arquitectònica de cada monument i edificació, i els participants capturaran imatges.

La ruta s’iniciarà a partir d’una de les imatges que Valentí Fargnoli va realitzar a Sant Feliu de Guíxols: el Monestir. A partir d’aquí, es combinaran paisatges interiors i exteriors, parts més generals o detalls d’arquitectura romànica, gòtica, barroca, modernista, noucentista i racionalista.

Durada màxima de l’activitat: 2 hores.

Més informació.

El més llegit

I després