I després

Va a comissaria a preguntar on és un carrer i el detenen perquè és un fugitiu

Compartiu aquesta història

La policia local de Platja d’Aro va fer dimarts al migdia una de les detencions més netes, fàcils i elegants de la història de la policia. Un home va entrar a les dependències del cos a demanar una adreça del municipi. A l’agent que hi havia la recepció de la comissaria no li acabava de fer peça l’individu. Li va demanar el document d’identitat -en aquest cas la targeta NIE, ja que es tracta d’un súbdit marroquí- i en identificar-lo l’ordinador va encendre’s, alhora que la informació feia pampallugues als ulls de l’agent. L’home estava reclamat per l’Audiència de Melilla i tenia pendent una ordre de recerca i d’entrada a presó per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, una tipologia criminal que sovint es relaciona amb el tràfic de persones o la falsificació de documents per a immigrants irregulars.
Els agents encara no han esclarit perquè l’home va entrar a unes dependències policials per demanar una adreça, arriscant-se així a ser detingut. El fugitiu, que estava domiciliat a Platja d’Aro, és un home de 30 anys i nacionalitat marroquina. En principi es considera que devia voler recaptar informació sobre com funcionava la policia local o sobre la gent que vivia en el carrer pel que va demanar, però no es descarta que desitgés ser detingut per algun motiu, ja que no es va resistir als agents, ni va donar cap problema durant el temps que va estar a la comissaria local abans de passar a mans dels Mossos d’Esquadra.
De fet, el seu comportament va ser qualificat d’educat i correcte, però no seria el primer cas de persones en situació irregular que busquen que se’ls repatriï. El desembre passat, un immigrant irregular de nacionalitat romanesa es va entregar a la policia local de Llagostera després d’un robatori al casino local. La seva intenció era que l’expulsessin; ja que no tenia diners per sobreviure i tampoc per pagar el bitllet de tornada cap al seu país.

El més llegit

I després