I després

Roben l’escultura d’homenatge a Ortega Monasterio, a Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

Uns desconeguts s’han endut de la platja de Cavall Bernal de Platja d’Aro l’escultura que homenatjava el mestre Josep Lluís Ortega Monasterio. Els fets van tenir lloc fa dues setmanes. Tot apunta que els lladres van accedir a l’escultura enfilant-se amb una escala o baixant per la roca pel camí de ronda. Quan eren a dalt, amb una serra van tallar el monument per poder transportar-lo. Però van tenir moltes dificultats per fer-ho, ja que la cinta de la serra no era prou forta i es trencava. Els lladres van poder despenjar el cilindre amb forma de nus, que estava fet d’acer. Quan van despenjar la placa, que és més gran que el nus, no se’n van sortir i la van abandonar.

Els fets els va destapar un veí del municipi que l’endemà va anar a banyar-se a la zona del Cavall Bernat. Quan va netejar la sorra per estirar-se, van començar a aparèixer a la sorra trossos d’acer, cinta de la serra i la placa que sostenia el nus. L’home va avisar a la policia municipal que va obrir diligències. Tot apunta que els lladres van amagar la placa a la sorra per tornar un a la nit per endur-se-la. Per tant, se sospita que només hi ha una persona implicada en el robatori, ja que si haguessin estat dos lladres ja podrien haver carregat l’escultura.

L’obra és del conegut escultor José Noja i era un treball que va encarregar l’Ajuntament de Platja d’Aro per homenatjar, el 1990, el creador de l’havanera El meu avi, Ortega Monasterio. (El Punt).

El més llegit

I després