I després

UNITAT EN L’APROVACIÓ DE LA MOCIÓ PEL REFERENDUM

Compartiu aquesta història

En el Ple Municipal Extraordinari d’aquest dijous es presentava una moció de suport al referèndum que es va aprovar amb 15 vots a favor i 2 abstencions.

Es tractava de traslladar al plenari l’adhesió que la majoria d’alcaldes varen signar directament fa uns dies i que es va considerar que tindria més contingut si ho feia el màxim òrgan municipal, després que cada grup expressés la seva posició.

El plenari va comptar amb un nombrós públic que va omplir la sala, amb una urna coronada per clavells en el centre de la zona de regidors i la presència, a la presidència, del Síndic Municipal de Greuges.

En l’apartat d’absències, destacava la dels tres regidors socialistes, pels motius que justificaven en un comunicat el seu grup municipal i una altra de la seva executiva

Tots i que en alguna de les intervencions es varen introduir matisos, els portaveus varen convidar als ciutadans a participar en el referèndum de l’1-O i es varen fer crítiques al govern de l’Estat, a l’entrada de la Guardia Civil a les institucions i a les detencions de càrrecs.

En la seva intervenció, el Síndic de Greuges, va destacar el to de les intervencions i la unitat mostrada pels regidors, davant d’una situació excepcional, i que deixessin per a altres ocasions les seves divergències polítiques.

La votació, que normalment es fa a mà alçada, es va realitzar amb el vot dins de l’urna, una fórmula inaudita, en la qual varen participar tots els regidors enmig dels aplaudiments del públic assistent, que va acomiadar el ple amb el cant d’Els Segadors.

El més llegit

I després