I després

Una vintena d’empreses d’arquitectura presenten la seva proposta pel futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

Fins a vint empreses opten per fer el projecte executiu del Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, que s'ha d'ubicar al Monestir de la ciutat. El passat 30 de juliol de 2019 es va tancar el període en el qual es podien presentar les candidatures pel disseny del futur museu.

Compartiu aquesta història

Fins a vint empreses opten per fer el projecte executiu del Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, que s’ha d’ubicar al Monestir de la ciutat. El passat 30 de juliol de 2019 es va tancar el període en el qual es podien presentar les candidatures pel disseny del futur museu. Segons explica el regidor de Contractació i Urbanisme, Josep Saballs, un total de 20 estudis d’arquitectura, molts d’ells “de gran solvència professional amb projectes reconeguts a nivell mundial i d’arreu de l’Estat”, van presentar els seus projectes.

El regidor indica que des del món de l’arquitectura i l’urbanisme es veu el projecte Thyssen com un “dels projectes més importants que es portarà a terme aquest any a Catalunya a nivell arquitectònic”, i és per aquest motiu que està obtenint aquesta alta concurrència d’empreses que volen optar-hi. Saballs insisteix que “això és un orgull per a la ciutat de Sant Feliu, ja que ens situa novament al mapa de projectes engrescadors d’abast nacional, i sens dubte el Museu Carmen Thyssen és un d’ells”.

Josep Saballs ha recordat que actuament s’està en la primera fase, amb aquests 20 licitadors que han presentat les seves propostes responent a la crida pública. Properament, un jurat n’haurà d’escollir cinc, que seran els que passaran a la fase final.
A continuació, els escollits hauran de presentar un treball més avançat, pel qual disposaran d’uns mesos, i en el qual es decidirà integrament per criteris arquitectònics.

Un cop triada la proposta, i el projecte estigui ja redactat, es posarà a aprovació inicial, se seguirà amb l’exposició al públic i, finalment, arribarà l’aprovació definitiva “tot recollint aquelles al.legacions o propostes que qualsevol persona, ciutadà o professional vulgui fer-hi”.
Un cop es tingui l’aprovació definitiva i se sàpiga la xifra econòmica del projecte, es traurà a licitació per la construcció.
El museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ha d’acollir un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de Carmen Thyssen Bornemisza. Una part d’aquesta col·lecció s’ha donat a conèixer a través de les exposicions temporals als darrers anys.

El més llegit

I després