I després

Una turista canadenca confon un gat amb una pantera i mobilitza diversos cossos de seguretat

Compartiu aquesta història

Un matrimoni de turistes canadencs varen va sortir dimarts de la seva casa de S’Agaró disposats a fer una privilegiada passejada pel camí de ronda que va de Sant Pol a Sant Feliu. Tot anava bé fins que en arribar a la glorieta prop del Molí de les Forques varen veure una “pantera negra” que es despenjava per un penya-segat. La dona va a armar la seva camera digital amb el zoom activat i va fer cinc fotografies de l’animal. Tot seguit es varen dirigir a la comissaria de la Policia Local per notificar la presència del felí a la zona.
Policia Local de mar i de terra, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals de la Generalitat i el propi alcalde, Carles Motas, es varen concentrar en el lloc per muntar un dispositiu de seguretat que s’iniciava amb el tancament dels accessos per la zona dels Curhotel Hipócrates i el mirador de la Volta de l’Ametller.
La dona havia captat imatges molt pròximes de l’animal però sense perspectiva del terreny en la pantalla de la seva camera, per la qual cosa la Policia Local va fer les primeres batudes preventives.
L’alcalde, Carles Motas va sol•licitar la presència de la dona, de la camera i un ordinador portàtil per ampliar la foto i poder tenir una perspectiva del lloc exacte i així poder comprovar les dimensions reals de l’animal.
La turista insistia que les dimensions eren molt grans però a mesura que l’alcalde anava indicint en una possible confusió va anar baixant les mesures que plantejava amb les mans.
Finalment, amb la col•laboració del veïns més propera a la zona i l’estudi que els especialistes feien de les fotografies es va arribar a la conclusió que era un gat més gran del normal però, en definitiva, un gat, per la qual cosa, al cap de dues hores es va desmuntar el dispositiu i es varen obrir els accessos als excursionistes.
El cas ve a ser similar al del “lleó” que va resultar ser un gos a la Sénia (Tarragona) l’octubre de 2009 i que fou abatut pels Agents Rurals de la Generalitat.

El més llegit

I després