Aproximadament uns 16.000 abonats a Gas Natural van quedar ahir sense subministrament durant cinc hores. El subministrament es va interrompre per precaució després que una excavadora va rebentar una canonada general a l’emplaçament de les obres de canalització de la riera de Calonge i es va produir una fuita de gas. Els municipis de Calonge, Mont-ras, Palafrugell, inclòs el nucli de Calella, i Palamós han resultat afectats per l’avaria.
La fuita va durar una mitja hora, fins que els serveis de manteniment la van aturar, però el subministrament va quedar interromput fins a dos quarts de quatre de la tarda, perquè es va haver de reparar un tram afectat de la canonada, de la qual es va haver de reposar un tros.
Alguns hotels consultats a la zona de Sant Antoni de Calonge han explicat que els acumuladors d’aigua calenta, tot i ser de gas, han mantingut l’aigua durant unes hores i, per tant, els clients no ho han notat. Tanmateix, alguns bars i restaurants sí que s’han queixat que no podien preparar els menús com calia. De tota manera, molts establiments de restauració no han resultat afectats, ja que les seves cuines funcionen amb gas propà.
Des de Gas Natural, però, han volgut llançar un missatge per tranquil·litzar la gent, ja que afirmen que el gas, a l’aire lliure, no és tòxic, perquè es dispersa de seguida en l’aire, i n’ha sortit molt poc. (El Punt).