I després

Les cambres de la propietat elaboren un pla per reformar i llogar pisos

Compartiu aquesta història

Les deu cambres de la propietat urbana de Catalunya han iniciat un pla per “ajudar els propietaris a reformar i llogar els seus pisos buits sense cap desemborsament inicial”, i preveu que es pugui amortitzar amb els ingressos procedents del lloguer. El projecte, que s’anomena Pla reformar i llogar, disposa de la col·laboració de La Caixa, que ofereix una línia opcional especial de finançament de fins a 30.000 euros, i de la secretaria d’Habitatge de la Generalitat, que col·labora en matèria d’ajuts i subvencions previstos en el pla de l’habitatge 2009-2012.
Amb el pla, segons va explicar ahir el secretari general de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, Miquel Costa, s’intenten solucionar les tres problemàtiques que comporta rehabilitar un pis: la part econòmica, la dels tècnics i professionals, i la tramitació administrativa. “No volem que un propietari es faci enrere de rehabilitar un pis perquè se li faci una muntanya tramitar papers, perquè no sàpiga buscar industrials o perquè no disposi de diners suficients”, va dir Costa, que també va assegurar que la cambra ho pot tramitar tot.
Segons Costa, el pla facilita molt les coses als propietaris. “Una vegada sol·liciten acollir-se al pla, reben la visita d’un tècnic de lloguer i un d’obres que estudien si l’habitatge s’adapta al projecte”. Si és així, se sol·licita acollir-se a la línia de finançament pel valor total de les obres, diners que no s’hauran de tornar fins que es cobri el lloguer. “Calculem que les obres poden durar dos o tres mesos i que el pis pot estar llogat al cap de dos o tres mesos més. Això vol dir que en tot aquest temps no es pagarà res”, va dir. És clar, per assegurar-se que tot segueixi el procés que ha de seguir, la cambra nomenarà un tècnic que supervisarà les obres perquè aquestes compleixin la normativa. “I si es vol també podem ajudar a trobar els professionals que calguin per a la rehabilitació, perquè nosaltres hi estem en contacte”, va comentar. La cambra de la propietat també pot ajudar en la tramitació administrativa. (El Punt).

El més llegit

I després