Una estafa per Internet, amb motiu de la declaració de la renda, encén les alarmes

El cas d’un ciutadà de Sant Feliu, que s’ha adreçat a la nostra emissora, ha de servir d’avís a la resta de ciutadans en el cas que, com a ell, delinqüents informàtics intentin estafar-los.

El cas del guixolenc esdevé quan rep un correu electrònic en el qual, presumptament, la Delegació d’Hisenda es posa en contacte amb ell per notificar-li, a través d’Internet, que en l’esborrany de la declaració de la renda hi ha hagut un error i que resulta que li correspon una quantitat a “tornar” de 284 euros. Tot seguit se li demana informació bancària personal.

El ciutadà no es va refiar i va trucar a la Delegació d’Hisenda, per tal de verificar aquesta informació i l’interlocutor li va dir que era una estafa que s’estava produint a través d’Internet i que si es faciliten les dades, el delinqüents  poden accedir i buidar els comptes bancaris –advertia el funcionari..

Com apuntàvem, aquesta persona es va posar en contacte amb Ràdio Sant Feliu per tal d’alertar a tots aquelles contribuents als quals els arribi aquesta notificació fraudulenta.

Per tant, en aquest i en altres casos on s’utilitza aquest modus operandi, el més aconsellable és no aportar dades personals i, en cas de qualsevol dubte, adreceu-vos a la Delegació d’Hisenda més pròxima. La de La Bisbal està ubicada al carrer Solidaritat, 6. Tel. 972 64 26 11

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació