I després

Una estafa per Internet, amb motiu de la declaració de la renda, encén les alarmes

Compartiu aquesta història

El cas d’un ciutadà de Sant Feliu, que s’ha adreçat a la nostra emissora, ha de servir d’avís a la resta de ciutadans en el cas que, com a ell, delinqüents informàtics intentin estafar-los.

El cas del guixolenc esdevé quan rep un correu electrònic en el qual, presumptament, la Delegació d’Hisenda es posa en contacte amb ell per notificar-li, a través d’Internet, que en l’esborrany de la declaració de la renda hi ha hagut un error i que resulta que li correspon una quantitat a “tornar” de 284 euros. Tot seguit se li demana informació bancària personal.

El ciutadà no es va refiar i va trucar a la Delegació d’Hisenda, per tal de verificar aquesta informació i l’interlocutor li va dir que era una estafa que s’estava produint a través d’Internet i que si es faciliten les dades, el delinqüents poden accedir i buidar els comptes bancaris –advertia el funcionari..

Com apuntàvem, aquesta persona es va posar en contacte amb Ràdio Sant Feliu per tal d’alertar a tots aquelles contribuents als quals els arribi aquesta notificació fraudulenta.

Per tant, en aquest i en altres casos on s’utilitza aquest modus operandi, el més aconsellable és no aportar dades personals i, en cas de qualsevol dubte, adreceu-vos a la Delegació d’Hisenda més pròxima. La de La Bisbal està ubicada al carrer Solidaritat, 6. Tel. 972 64 26 11

El més llegit

I després