I després

Una empresa de Sant Feliu patenta una butaca d’hospital convertible en llit

Compartiu aquesta història

L’empresa de Sant Feliu de Guíxols Decam llits abatibles, fundada el 2009, dissenya, fabrica i comercialitza un innovador model de butaca abatible que es pot transformar en llit i que està pensat per millorar la comoditat dels familiars dels pacients que han de fer nit als hospitals. Aquesta iniciativa, ha estat impulsada pels empresaris Pere Felip –conegut emprenedor ganxó i persona al voltant de la qual s’ha articulat aquest projecte- Josep Morató i Joan Julià. La butaca i el seu manteniment s’ofereix a cost zero per als hospitals i per tant no han de fer cap despesa per tenir-la. Alguns d’ells com el de Campdevànol, l’Hospital de Figueres i el Nou Evangèlic de Barcelona han incorporat aquest producte, que ha tingut una excel·lent rebuda entre el personal dels centres hospitalaris i aquelles persones que l’han fet servir. Si els hospitals no han de pagar per tenir aquesta butaca, els usuaris tampoc, si l’utilitzen com a tal. Només, i de forma totalment opcional, les persones que la vulguin transformar en un llit hauran d’abonar entre 4 i 5 euros per jornada, en funció de la durada de la seva estada.
Precisament l’idea de dissenyar, fabricar i patentar aquesta butaca, va sorgir de la falta d’alternatives que oferien els hospitals als acompanyants dels pacients a l’hora de quedar-se a dormir.
Els creadors de la butaca han pensat també en el personal dels hospitals, centres geriàtrics i en aquelles persones que han de cuidar algú a casa seva, a l’hora de dissenyar-la.
Per això la butaca incorpora rodes per facilitar la mobilitat i el seu trasllat. També disposa d’un mecanisme electromecànic que permet regular en diferents posicions la butaca, mitjançant un comandament automàtic, fins a posar-la totalment dempeus. Això permet posar dret a un pacient en estat convalescent o a una persona gran que estigui asseguda, sense cap esforç. D’aquesta manera la butaca soluciona un dels principals inconvenients i problemes que sovint ha d’afrontar el personal que s’encarrega de cuidar a aquestes persones.
La butaca que ha dissenyat Decam llits abatibles disposa d’altres accessoris com un reposa peus, una safata que permet a l’usuari menjar-hi i un suport per a instal·lar-hi bosses de drenatge o fluïts de teràpia, entre altres.
Decam llits abatibles té previst en un futur immediat comercialitzar aquesta butaca en establiments d’ortopèdia.

El més llegit

I després