Una empresa de Sant Feliu patenta una butaca d’hospital convertible en llit

L’empresa de Sant Feliu de Guíxols Decam llits abatibles, fundada el 2009, dissenya, fabrica i comercialitza un innovador model de butaca abatible que es pot transformar en llit i que està pensat per millorar la comoditat dels familiars dels pacients que han de fer nit als hospitals. Aquesta iniciativa, ha estat impulsada pels empresaris Pere Felip –conegut emprenedor ganxó i persona al voltant de la qual s’ha articulat aquest projecte- Josep Morató i Joan Julià. La butaca i el seu manteniment s’ofereix a cost zero per als hospitals i per tant no han de fer cap despesa per tenir-la. Alguns d’ells com el de Campdevànol, l’Hospital de Figueres i el Nou Evangèlic de Barcelona han incorporat aquest producte, que ha tingut una excel·lent rebuda entre el personal dels centres hospitalaris i aquelles persones que l’han fet servir. Si els hospitals no han de pagar per tenir aquesta butaca, els usuaris tampoc, si l’utilitzen com a tal. Només, i de forma totalment opcional, les persones que la vulguin transformar en un llit hauran d’abonar entre 4 i 5 euros per jornada, en funció de la durada de la seva estada.
Precisament l’idea de dissenyar, fabricar i patentar aquesta butaca, va sorgir de la falta d’alternatives que oferien els hospitals als acompanyants dels pacients a l’hora de quedar-se a dormir.
Els creadors de la butaca han pensat també en el personal dels hospitals, centres geriàtrics i en aquelles persones que han de cuidar algú a casa seva, a l’hora de dissenyar-la.
Per això la butaca incorpora rodes per facilitar la mobilitat i el seu trasllat. També disposa d’un mecanisme electromecànic que permet regular en diferents posicions la butaca, mitjançant un comandament automàtic, fins a posar-la totalment dempeus. Això permet posar dret a un pacient en estat convalescent o a una persona gran que estigui asseguda, sense cap esforç. D’aquesta manera la butaca soluciona un dels principals inconvenients i problemes que sovint ha d’afrontar el personal que s’encarrega de cuidar a aquestes persones.
La butaca que ha dissenyat Decam llits abatibles disposa d’altres accessoris com un reposa peus, una safata que permet a l’usuari menjar-hi i un suport per a instal·lar-hi bosses de drenatge o fluïts de teràpia, entre altres.
Decam llits abatibles té previst en un futur immediat comercialitzar aquesta butaca en establiments d’ortopèdia.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació