I després

Una batuda policial a la deixalleria de SFG acaba amb diverses detencions d’indocumentats

Compartiu aquesta història

El matí d’aquest dijous un ampli dispositiu desplegat per efectius del departament d’estrangeria de la Policia Nacional i també de Mossos d’Esquadra amb el suport de les policies locals de Sant Feliu i de Santa Cristina d’Aro, han intervingut per identificar els immigrants que entraven sistemàticament, des de fa més d’un any, a la deixalleria municipal a través d’un forat fet a la tanca del perímetre.
Els estrangers, es calcula que un grup d’unes quinze persones, tenien els seus propis vigilants que, en detectar la presència policial, ha donat la veu d’avís i han començat les corredisses, just quan una furgoneta camuflada amb agents de paisà ja era dins del recinte i ha pogut detenir els que s’acostaven per emportar-se la càrrega que, hipotèticament, hi havia a l’interior.
Un agent dels mossos ha resultat ferit per un dels detinguts, que han estat identificats i entre els quals n’hi havia un que tenia ordre d’expulsió, quatre indocumentats i a la resta, que tenien papers, se’ls ha deixat anar.
Atès que gairebé la meitat ha pogut fugir pel bosc, l’alcalde (que ha presenciat l’operació) ha sol·licitat que dintre d’uns dies es repeteixi l’operació.
Aquest és un problema que fa més d’un anys que es pateix en aquest equipament i que no té cap altre referent a la comarca, per la qual cosa es va acordar fer una paret de tanca que sembla ser que es contemplarà en els propers pressupostos i que tindria un cos aproximat als 56.000 euros.

Aquest divendres el PSC ha distribuït un comunicat en el qual dóna la seva versió sobre la situació:El més llegit

I després