I després

Venda al Museu d’Història del volum “Atles Paisatgístic de les terres de Girona”

Compartiu aquesta història

A l’igual que en algunes llibreries, al vestíbul del Museu d’Història podeu consultar i adquirir l’estudi exhastiu que s’ha editat recentment sobre els artistes paisatgistes dels s. XIX-XX a les comarques de Girona.
Es tracta d’una revisió dels artistes plàstics que han treballat el paisatge de les comarques gironines entre el segle XIX i l’any 1975. L’obra és fruit d’un exhaustiu i rigorós treball de recerca que ha permès catalogar més de vuit-centes peces, la majoria inèdites o poc conegudes, i contribueix, per tant, a un millor coneixement de la història de la pintura catalana. L’Atles paisatgístic, però, no només parla de l’art pictòric i dels seus protagonistes, sinó també de la gent i de la societat, alhora que convida a reflexionar sobre els canvis i les transformacions que el paisatge de les terres gironines ha experimentat al llarg del temps. L’estudi publicat a l’Atles paisatgístic de les terres de Girona és el punt de partida i motor de l’exposició que s’ha organitzat de manera conjunta en diferents museus de la demarcació —Museu Comarcal de la Garrotxa d’Olot (la Garrotxa), Biblioteca Lambert Mata de Ripoll (el Ripollès), Museu Cerdà de Puigcerdà (la Cerdanya), Museu Etnològic del Montseny – La Gabella, d’Arbúcies (la Selva), Casa de Cultura de Girona (el Gironès), Museu Darder de Banyoles (el Pla de l’Estany), Museu de l’Empordà de Figueres (l’Alt Empordà) i Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (el Baix Empordà). En cadascun d’aquests espais s’exhibeix una selecció de pintures, reproduïdes en el llibre, dels artistes que han plasmat el seu entorn natural i que configuren una part de la història plàstica de cada comarca.
El proper 17 de desembre tindrà lloc la presentació d’aquests volums, amb la participació de la coordinadora de la recerca, la doctora en història del’Art Mariona Seguranyes.

El més llegit

I després