I després

Un total de 1185 empreses gironines presenten reclamacions per la nevada

Compartiu aquesta història

Un total de 1.185 empreses de la demarcació de Girona han presentat reclamacions a Fecsa-Endesa per l’apagada del passat mes de març, provocat per la forta nevada que va afectar Catalunya, i especialment les comarques gironines. Aquestes reclamacions, segons dades de la Cambra de Comerç de Girona, sumen 18.600.000 euros en indemnitzacions.
El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha assegurat en una entrevista amb Europa Press, que “la companyia està dispara a assumir el cost total de les reclamacions”, sempre que siguin “correctes i verídiques”.
Els pagaments es començaran a fer efectius el setembre, quan quedin resolts i confirmats els primers expedients, ha explica’t Espadalé. “És normal que encara no hagi cobrat cap empresari ja que la recopilació d’informació sobre les pèrdues és més complicada que en el cas dels particulars”, ha comentat.
La Cambra de Comerç de Girona ha actuat en tot moment com a representants de les dues patronals de la demarcació, Pimec i FOEG, i també de les altres Cambres de Comerç de la província, la de Palamós i la de Sant Feliu de Guíxols. Per Això, ha estat la Cambra de Girona la que ha centralitzat totes les reclamacions per part dels empresaris.
Segons dades de la Cambra, la comarca amb més empreses afectades pel temporal va ser la del Baix Empordà, amb un total de 390, seguida la Selva, amb 299 negocis Afectats, i el Gironès, amb més de 200 empreses que van estar sense Subministrament elèctric els dies posteriors a la nevada.
El consens ha estat la tònica dominant en les diferents reunions mantingudes amb representants de la companyia elèctrica, però hi ha un punt en el qual la Cambra de Comerç està en desacord i pel que seguirà negociant. Segons la Institució, Endesa vol fer efectius els pagaments a partir de les 48 hores sense llum, no abans.
Espadalé ha assegurat que treballaran perquè és pagui des del primer dia sense llum, el 8 de març de 2010, encara que la companyia al.legui que “en les primeres hores va ser impossible solucionar el problema perquè no és podia accedir als camins per culpa de la neu “. (Europa Press)

El més llegit

I després