I després

La companyia de dansa Aída Gomez en exclusiva a Sant Feliu amb “Carmen”

Compartiu aquesta història

La ballarina i coreògrafa Aída Gómez (exdirectora del Ballet Nacional i Premi Nacional de Dansa 2004), presenta aquest dimarts 17 d’agost a 2/4 d’11h de la nit a l’Espai Port, la seva visió del mite de Carmen, un espectacle que ha passejat amb èxit al llarg de quatre anys per tot el món. Es presenta en aquesta ocasió per primer cop a Catalunya dins la programació del Festival de la Porta Ferrada.
La seva aproximació al personatge creat per Merimée i Bizet ofereix un punt de vista femení sobre aquest personatge universal tan coreografiat al llarg de la història pels homes. Aquesta Carmen d’Aída Gómez té un marcat caràcter fresc i sensual expressat amb diferents registres de la dansa, com el ballet clàssic, ballet clàssic espanyol, danses lliures o el flamenc.
La Companyia, formada per una vintena de ballarins, ofereix una Carmen protagonitzada per la mateixa Aída Gómez al costat de José Huertas (Don José) i Primitivo Daza (Escamillo) i sota la direcció escènica del prestigiós Emilio Sagi, exdirector del Teatro Real de Madrid i actual responsable del Arriaga de Bilbao.
La versió que oferirà la companyia segueix l’acció original que es desenvolupa a Sevilla a finals del segle XIX a la fàbrica de tabacs on Carmen és una més de les cigarreres, sempre apunt per la baralla, per defensar una idea, la llibertat o un home.
L’espectacle, que té òbviament com a base musical la partitura original de Bizet, compta també amb una part musical composada expressament per l’espectacle realitzada pel guitarrista José Luis Rodríguez aportant una base flamenca a l’espectacle.
Segons Aída Gómez és difícil treballar sobre el personatge de Carmen perquè està molt trillat, manipulat i versionat. I aquest era precisament el repte. Per a mi el més important era aconseguir aportar alguna cosa nova, una visió que sense menystenir el passat, l’argument i la tradició, donés una idea d’una Carmen contemporània i comunicativa en relació als problemes vitals de la dona d’avui. És una dona independent, lliure, que viu com li agrada i és molt actual; és una dona passional amb una forma molt lliure de viure la vida i deixar anar el seus sentiments.

Aída Gómez
Direcció artística i coreografia
Emilio Sagi
Director d’escena
José Antonio Rodríguez
Direcció musical
José Antonio Rodríguez (música original) i Bizet
Música
Nicolás Fischel (AAI)
Disseny de llums
Miguel Crespi
Disseny de vestuari

Carmen
Aída Gómez – Premi Nacional de Dansa, 2005
Don José
José Huertas
Escamillo
Christian Lozano

Entrades: 45€ /35 € / 25€

Les entrades del 48è Festival de la Porta Ferrada es posen a la venda a través del sistema Tel·Entrada (Per telèfon 902 10 12 12 o internet www.telentrada.com). També es posen a la venda les entrades a taquilla (ubicada als Baixos de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21h). Telèfon taquilla del Festival 972 32 56 88 (de dilluns a dissabte de 18 a 21h). A la taquilla és l’únic lloc on s’apliquen els descomptes per a col·lectius especials.

El més llegit

I després