I després

Un petit terratrèmol de 2,5 graus sacseja el sud del Baix Empordà entre Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro

Compartiu aquesta història

Un petit terratrèmol de 2,5 graus a l’escala de Richter ha sacsejat aquest dijous a la tarda el sud del Baix Empordà sense causar cap tipus de dany. Segons ha informat l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), el moviment sísmic ha tingut lloc a les 13.25 hores i l’epicentre s’ha situat al mig del massís de l’Ardenya, a una profunditat de 4 quilòmetres, entre les poblacions de Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar.

La sismòloga de l’institut Carme Olivera va explicar al diari el Punt que davant la baixa magnitud ja tenien clar que la percepció per part de la població dels dos municipis seria difícil, i més quan ha tingut lloc en una zona boscosa i durant el dia. “Per això hem dit possiblement percebut”, va dir Olivera, que va reconèixer que no han rebut cap informació de cap persona que digui que l’hagi sentit.

Els alcaldes de Santa Cristina, Ricard Herrero, i Sant Feliu, Carles Motas, van manifestar que no tenien coneixement del sisme i que ells, que es trobaven aquella hora al municipi, no van sentir res. “Crec que ningú no l’ha percebut, perquè era al carrer i ningú no me n’ha dit res”, va dir Motas. “Fa uns mesos sí que el vaig sentir, però aquest, no”, va dir Herrero.

El passat 3 de gener es va produir un altre terratrèmol, de 2,7 graus, a Caldes de Malavella (Selva) mentre que el 19 de desembre, a primera hora del matí, es va registrar un terratrèmol de 3,6 graus a Llagostera (Gironès).

La poca importància del terratrèmol ha fet que hagi passat desapercebut a la gran majoria de la població. El passat 3 de gener es va produir un altre terratrèmol, de 2,7 graus, a Caldes de Malavella (Selva) mentre que el 19 de desembre, a primera hora del matí, es va registrar un terratrèmol de 3,6 graus a Llagostera (Gironès).

El més llegit

I després