I després

Protesta per una granja aviar a Solius

Compartiu aquesta història

Segons informa el diari El Punt Avui, el projecte d’una granja aviar a l’antic Mas Cateura del nucli de Solius, a Santa Cristina d’Aro, torna a estar damunt de les taules de diversos departaments de la Generalitat de Catalunya. L’any passat, diversos veïns de la zona van presentar al·legacions contra la primera proposta, d’unes instal·lacions per a un màxim de 35.000 gallines ponedores. I ara els promotors tramiten una llicència d’activitat per obrir-hi una granja de cria i engreix de pollastres, que ocuparia la mateixa superfície però podria encabir un màxim de 80.000 animals.
Un dels propietaris del perímetre de la granja lamenta “la manca d’informació” sobre la nova proposta, però avança que tornaran a presentar al·legacions, tot i que diu que no han rebut resposta de les que van registrar l’any passat a l’Ajuntament. D’altra banda, l’alcalde, Josep Llensa (CiU), diu que “la resposta a les al·legacions es remetrà aviat” i que han servit “per fer rectificacions” entre el primer projecte i el que ara s’ha començat a tramitar.
Llensa defensa que “si la sol·licitud compleix els requisits de la normativa urbanística, el govern no pot fer altra cosa que elevar-la a les instàncies superiors” de la Generalitat, com ara Agricultura, Urbanisme o l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Pel que fa al canvi de les gallines pels pollastres, l’alcalde el justificava perquè “els pollastres no sortiran de les naus, de manera que es minimitzaran les molèsties”. La capacitat de l’explotació, pel que fa a nombre d’animals, es doblarà, però l’alcalde explica que es manté la mateixa edificabilitat, concentrada en tres naus.

El més llegit

I després