I després

Un miler de musulmans celebren la festa del Sacrifici camp de futbol de Vilartagues

Compartiu aquesta història

Avui és un dels dies assenyalats en el calendari musulmà, ja que se celebra arreu la Festa del Xai, que representa el punt i final al pelegrinatge a la Meca i que commemora el sacrifici d’Ibrahim i simbolitza el respecte de Déu, la renovació de la fe i el perdó.

És la primera vegada que aquesta festa se celebra en un espai públic i obert a la nostra ciutat en un acte que ha congregat un miler de fidels vinguts també de les poblacions del nostra voltant.

Ho explica en Samir de l’Associació Cultural Costa Brava, una de les entitats organitzadores de l’acte a Sant Feliu.

La Festa del Sacrifici o del Xai comença amb una pregària i un sermó de l’iman que recorda els valors d’aquesta festa islàmica que és també una ocasió per retrobar-se amb familiars i amics, fer regals als infants, oblidar malentesos i ajudar les persones necessitades.

En Samir compara la festa del Xai amb el Nadal cristià.

Un cop finalitzada l’oració, ja es pot procedir al sacrifici del xai. En acabat s’acostuma a organitzar un gran àpat familiar. La tradició diu que la família només se n’ha de quedar una tercera part. La resta s’ha de repartir entre les persones necessitades i entre veïns, amics i persones conegudes.

El més llegit

I després