I després

Un foc a Castell d´Aro crema 3.000 metres quadrats a tocar de la C-31

Compartiu aquesta història

Dilluns a la tarda es va declar un foc a tocar de la carretera C-31 al terme municipal de Castell-Platja d´Aro i s´Agaró. L´incendi que va cremar prop de 3.000 metres quadrat d´arbres i matolls va mobilitzar 12 dotacions de bombers, entre les que es trobaven 5 helicòpters.
Es dóna el cas que dimarts de la setmana passada ja es va produir un incendi al migdia per aquesta àrea, concretament en la zona entre Mas Pallí i el Mas Nou, a Castell d´Aro, en què es van cremar 2.800 metres quadrats de bosc. Cap a les tres de la tarda, les flames ja s´havien apagat i mentre es feien aquestes tasques se´n va produir un altre rere el càmping Eurocàmping a Sant Antoni de Calonge, que va calcinar 3.500 metres quadrats de bosc.
Els bombers van rebre l´avís de l´incendi a tocar de les obres de desdoblament de la C-31 quan faltaven pocs minuts per les tres de la tarda. Les flames cremaven a tocar del segon fals túnel que de Platja d´Aro a Calonge es troba al costat esquerre. Precisament, els camions de bombers van aprofitar que la carretera tindrà quatre carrils per treballar des de la zona més pròxima al foc.
La força del vent que bufava aleshores va fer témer als bombers que les flames s´estenguessin ràpidament, però tant les dotacions terrestres com les aèries van aconseguir controlar-les ràpidament. Passades les cinc de la tarda, els efectius dels bombers seguien remullant l´espai carbonitzat per evitar que amb el vent pugués revifar l´incendi. És el tercer foc en una setmana en aquesta zona del Baix Empordà, després d´un altre a Castell d´Aro i un altre a Sant Antoni. (tribunaganxona.cat)

El més llegit

I després