I després

Endesa finalitza la reconstrucció de la xarxa de Girona afectada per la nevada

Compartiu aquesta història

Endesa ja ha finalitzat el procés de reconstrucció de totes les infraestructures elèctriques de la demarcació de Girona que van quedar malmeses arran de la nevada del passat dia 8 de març, segons ha informat a través d’una nota. En total s’han invertit 60 milions d’euros per reestablir la xarxa que “ha sortit reforçada” i permet “garantir una temporada d’estiu”. La nevada del mes de març va tombar 35 torres metàl·liques d’alta tensió i més de 2.500 torres de mitja tensió afectant diverses línies i subestacions. La reconstrucció ha comportat renovar prop de 200 quilòmetres de cable.
En total, més de 1.660 operaris, en els moments de més feina, han estat treballant de forma simultània i 750 tècnics en les últimes setmanes per acabar els treballs abans de l’1 de juliol, data límit a què Endesa s’havia compromès.

Durant el procés de reconstrucció s’ha utilitzat també un helicòpter per agilitzar la reposició i s’han instal·lat de forma provisional grups electrògens amb l’objectiu de minimitzar l’afectació al subministrament elèctric mentre duressin els treballs.
A més a més, per evitar possibles incidències i garantir una resposta immediata, Endesa ha habilitat un any més un dispositiu especial pels propers mesos d’estiu. Així, hi haurà 300 operaris per a ser mobilitzats si hi ha alguna incidència i es disposarà de 450 grups electrògens i un estoc especial de material. (lamalla.cat)

El més llegit

I després