Un expolicia local de Palamós, Jordi Garreta Vila, ha estat declarat en rebel·lia perquè ahir no va comparèixer al judici al qual estava citat com a acusat de un delicte d’amenaces, una falta d’injúries, una de lesions i una altra de vexacions, fets que s’haurien produït fa 10 anys.
Quan van passar aquells fets, Garreta exercia d’agent de la policia local de Palamós i va sancionar Jordi Roig Font per haver estacionat malament el seu cotxe. Entre Garreta i Roig es va originar una discussió que va acabar a cops, i tots dos, juntament amb la dona de Roig, Najda Casanovas Llaó, van anar a parar als jutjats amb denúncies mútues.
El ministeri fiscal va acusar Roig i Casanovas de resistència greu a agents de l’autoritat i de lesions, i ahir va acabar demanant per a cadascun d’ells una pena de 2 anys de presó i una multa. El fiscal no va acusar Garreta, però qui sí ho va fer va ser Roig, que li va atribuir un delicte d’amenaces perquè segons ell quan estava detingut a les dependències policials l’agent el va amenaçar dos cops amb la pistola mentre el tenien emmanillat. Roig també va acusar Garreta d’haver-lo insultat i d’haver-lo vexat, i demanava per a ell una pena de 2 anys i 2 mesos de presó i dues multes.
Tant el fiscal com la defensa de Roig i de Casanovas van demanar per a ells un atenuant, en cas de condemna, per dilacions indegudes del procediment, endarreriment que van atribuir a Garreta perquè se’n havia anat a viure a Andorra sense comunicar-ho al jutjat. En el judici tant Roig com Casanovas van negar que haguessin insultat i agredit Garreta i a l’altre agent que l’acompanyava, però aquest va sostenir que sí que ho van fer i que Roig també l’havia agredit a ell. (El Punt).