I després

Un edil carrega contra el claustre de l’escola Vall d´Aro per crítiques al consistori

Compartiu aquesta història

El regidor socialista de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, Josep Maria Bas, ha carregat durament contra el claustre de professors de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro per un article que van publicar en la revista del col·legi el juny passat i que criticava l’Ajuntament per la ubicació d’un mòdul al pati del centre. Bas els ha respost aquesta setmana en un article publicat al bloc socialista la Tramuntana en què troba “lleig” la crítica dels professors “quan s’avançava a la previsió” d’actuacions per aquest curs i per la qual cosa espera que “algun dia rectifiquin”. El regidor d’Educació, Pedro Torres (ICV), i company de Bas al govern, ha expressat la seva disconformitat amb el text del claustre i assegura que hi ha informació “que no és justa”. La direcció del centre no va voler fer cap declaració.
Les queixes del claustre es van publicar en el darrer número del curs passat de la revista del col·legi i versaven sobre la ubicació d’un mòdul que “com un bolet indigest, quedarà plantat al mig del pati dificultant la visibilitat, obstaculitzant la llum del sol, interferint en les activitats escolars per la proximitat de les finestres entre mòdul i mòdul i també interferint en el joc dels nens, tot mostrant una cara fosca, que la gent des de la comoditat d’una plaça més àmplia, ‘gaudirà'”.
El claustre lamentava que el mòdul obliga a menjar-se pati cosa que significaria “més estrès, més baralles, més plors, més accidents (…)”. “Prendre una decisió des d’un despatx és molt senzill” i plantejaven si no era millor guanyar espai a la plaça. I acabava: “Els i les mestres de l’escola Vall d’Aro volem manifestar la nostra insatisfacció i el nostre sentiment d’impotència davant d’aquesta decisió que ha pres l’Ajuntament, influenciat segurament per opinions diverses de diferents col·lectius”. (DDG).

El més llegit

I després