I després

Un documental d’Anna Vicens sobre l’Antic Hospital protagonista de la Mostra de Cinema Etnogràfic

Entre les entrevistes que s'hi poden veure n'hi ha a l’arxiver Marc Auladell, l’historiador Àngel Jiménez, Carme Palahí, veïna del centre, o a l'exalcalde, Antoni Juanals

Compartiu aquesta història

Dins la Mostra de Cinema Etnogràfic en la qual el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols participa cada any, pel dissabte 2 de desembre s’ha organitzat el visionat del documental d’Anna VicensL’antic hospital de la misericòrdia de Sant Feliu de Guíxols’ realitzat l’any 2014.

El film està relacionat amb la nova seu principal del museu de Sant Feliu i amb la temàtica de salut de les seves col·leccions. En ell es relata la història d’aquest centre de la nostra ciutat des dels seus inicis com a institució de cura de residents pobres i gent malalta a càrrec d’ordres religioses, com també dels darrers anys de la seva existència com a centre per a gent gran.

La projecció tindrà lloc dissabte al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, a la Sala Abat Panyelles a les 11.30 del matí, i comptarà amb la participació de l’historiador Miquel Borrell. La directora del documental, Anna Vicens, ens explica com és per ella la tasca de realitzar films com aquest.

Al documental també hi ha diverses entrevistes a l’arxiver Marc Auladell, l’historiador Àngel Jiménez, a Carme Palahí, que va ser veïna del centre, a Rosa Serra, pacient; Jordi Ros, exdirector del centre, al doctor Francesc Planellas, qui va treballar-hi, com també a l’exalcalde Antoni Juanals.

La Mostra de Cinema Etnogràfic proposa produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic i combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat.

El més llegit

I després