I després

Un centenar de denúncies als segons residents incívics

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha explicat al programa radiofònic "El Suplement" de Catalunya Ràdio que, malgrat el confinament decretat per l’Estat d’Alama, la ciutat ha rebut la visita de persones de segones residències durant aquesta Setmana Santa.

Compartiu aquesta història

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha explicat al programa radiofònic “El Suplement” de Catalunya Ràdio que, malgrat el confinament decretat per l’Estat d’Alama, la ciutat ha rebut la visita de persones de segones residències durant aquesta Setmana Santa.

Ja s’havien fet operacions de control anteriors, i es van reforçar fa tres dies. L’Ajuntament va reforçar amb tanques alguns punts de la ciutat per impedir el pas i la policia local va iniciar un dispositiu de control aleatori per evitar les burles cap al confinament i, malgrat això, s’han produït. Se n’han denunciat un centenar en tres dies.

També s’ha establert un control d’ “Operació sortida” per poder controlar les persones que tornin avui a les seves primeres residències. ‘Hem muntat una operació sortida que no havíem muntat mai. Hem tancat carrers, hem tancat accessos però la picaresca existeix, hi ha gent que ha fet gimcanes i safaris per mantenir l’egoisme i escapar-se’, explicava Motas a l’emissora.

L’alcalde s’ha mostrat molt decebut amb el comportament de la gent de segones residències i ha denunciat que ‘hi ha segons residents que van al CAP només per aconseguir un antiestamínic perquè s’han oblidat les receptes en la primera residència i aquestes situacions, en aquests moments, són poc comprensibles’.

També ha explicat que l’Ajuntament ha hagut de fer un esforç molt important per coordinar aquests controls excepcionals: ‘la policia fa torns de 12 hores i nosaltres hem hagut de posar molts recursos al carrer, hem exposat la gent per vetllar, hem hagut de redoblar esforços per gent que te actitud egoista i després els ajuntaments no serem els receptors d’aquests diners, són multes de trànsit’.

Els dispositius que s’han dut a terme són controls de trànsit aleatoris a diversos punts estratègics de la ciutat i la multa que s’imposa als infractors és de 601€.

El més llegit

I després