Més de 4.000 persones varen consultar la noticia que publicàvem a les xarxes socials en la qual reproduíem una fotografia de denúncia d’un veí afectat amb el carrer de l’Algavira col·lapsat a la sortida del col·legi Cor de Maria, situació que posa en perill qualsevol sortida dels veïns davant del pas d’un cotxe per la vorera contrària a la dels cotxes aparcats també arran de façana i als vianants que hi solen transitar a peu.
La informació sobre aquest problema de seguretat vial ha fet obrir un debat, pot ser  excessivament encès, a les xarxes socials però si cal cercar un resultat positiu és que l’enrenou ha generat una recerca urgent de solucions de totes les parts implicades.
Aquest dijous Joan Alfons Albó, en el programa “Línia amb l’alcalde” de la nostra emissora, declarava que és una situació que cal afrontar amb calma per totes les bandes i trobar una solució equilibrada que no posi en perill la integritat dels nens ni la dels adults.
Informava que unes hores abans s’havia mantingut una reunió a la qual hi van assistir el cap de la Policia local, el cap de Vialitat i Protecció Civil, la regidora d’Educació, un representant del patronat de les escoles Cor de Maria i Sant Josep, el responsable de l’empresa que gestiona la zona blava i ell mateix. Amb la representació de l’Associació de Pares i Mares s’ha convocat la reunió per aquest divendres i assegurava que dimarts s’arribarà a una solució consensuada.
En l’esbós del projecte es pren la referència de centres escolars en la mateixa situació de moltes ciutats d’arreu que es denomina “Bus a peu” (Walking School Bus) i que respon a un trajecte de seguretat hipersenyalitzat amb diverses “parades” on els nens realitzant un joc a través del qual un monitor de suport (similar als que viatgen en els busos escolars), s’encarregarà d’acompanyar, i de retornar, a peu als escolars a través d’un trajecte segur fins la porta de l’escola.
El punt escollit per facilitar la circulació de vehicles serà la Rambla Portalet, on es podran deixar als infants i on la zona blava i la de càrrega i descàrrega es podrà utilitzar com a aparcament amb un distintiu en els vehicles.
La situació del policia local que se situava a la part baixa del carrer de la Creu es desplaçarà a l’encreuament  amb el carrer Metges, on també s’hi solen realitzar maniobres inadequades.
Amb tot aquest trajecte impermeabilitzat, al qual encara cal afegir diversos detalls, es considera que es garanteix la seguretat dels escolars i els pares podran fer un itinerari fluït tant a l’entrada com a la sortida del centre.
En aquest, i en tots els casos, l’alcalde ha demanat col.laboració, serenitat i que tothom reservi cinc minuts més del seu temps per aconseguir que la iniciativa tingui èxit  i continuïtat, la qual cosa podria extrapolar-se a altres escoles.
Us aconsellem que consulteu un article que explica perfectament què és i quins avantatges representa aquesta fórmula:  http://www.kindsein.com/es/24/2/566/

walking school