I després

Troben el cos sense vida de Maribel Vegas a la costa d’Almeria

Compartiu aquesta història

Segons informa el diari el Punt Avui, Maria Isabel Vegas Rodríguez, la veïna de Sant Feliu de Guíxols que va desaparèixer el gener del 2011 en un mirador al costat de la carretera de Tossa, va ser trobada morta a la costa d’Almeria i, després de fer la corresponent identificació a través d’ADN, ha estat enterrada al municipi on va aparèixer el cos. La investigació ha conclòs que el cas no té connotacions criminals i que Vegas va caure o es va tirar al mar des del penya-segat on va ser trobat el cotxe, i que els corrents marins van arrossegar el cos fins a les costes d’Almeria. El diumenge 23 de gener del 2011, el cotxe d’Isabel Vegas va ser trobat abandonat a peu de la carretera de Sant Feliu a Tossa, en un mirador que hi ha al costat del trencant de Sant Grau.

Un primer rastreig per la zona va permetre trobar la jaqueta de la desapareguda i també els seus dos mòbils, al cim del penya-segat. Més avall, com si algú els hagués llençat des de dalt, van ser recuperats una cadena i uns anells, que els familiars de Vegas van reconèixer com a seus. En vista que el vehicle i els objectes personals eren arran de la zona de l’estimball, i per la possibilitat que hagués caigut o s’hagués llançat a l’aigua, es va mobilitzar la barca de la policia local de Sant Feliu i es va contactar amb la Guàrdia Civil, que hi va enviar un equip de submarinistes del grup d’especialistes d’activitats subaquàtiques. Però al final la recerca es va abandonar sense resultats positius. Van haver de passar setmanes fins que va aparèixer un cadàver a les costes d’Almeria. La Guàrdia Civil i el jutjat de Vera es van fer càrrec de la investigació, i a través d’un rastreig a la llista de persones desaparegudes es va arribar a la conclusió que el cos aparegut al mar podia ser el de la dona desapareguda a Sant Feliu, a més de vuit-cents quilòmetres de distància.

El cos conservava alguna peça de roba que els familiars van identificar com a seva. I, posteriorment, es va certificar la identitat a través de les proves d’ADN. De fet, després de la desaparició els familiars de Vegas ja havien aportat mostres biològiques per als arxius policials per si es donava la circumstància de la troballa d’un cos. Un cop identificat el cos, la família va provar de traslladar-lo a Sant Feliu per celebrar els funerals. Però el jutjat de Vera no va autoritzar el trasllat per motius sanitaris i la família va haver d’acceptar enterrar-la allà.

El fet que un cos caigut al mar vagi a parar a molts quilòmetres mar avall no és cap circumstància estranya. S’han donat casos de persones caigudes al mar a la costa catalana que han anat a parar a les costes de les illes Balears. En una ocasió, el cadàver d’una persona arrossegada pel mar al Maresme va ser trobat a Sicília. El 18 de gener passat va ser trobat en aigües del Port de Tarragona el cos d’un veí de Malgrat de Mar, Ramon Cirilo Turró, que havia desaparegut de casa seva el 31 de desembre del 2011. La hipòtesi més probable pels investigadors també va ser que la víctima havia caigut al mar i els corrents l’havien arrossegat cap al sud.

El més llegit

I després