I després

Precinten les barbacoes públiques de SFG pel risc d’incendis

Compartiu aquesta història

Tècnics de l’Àrea de Medi Ambient i de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, han procedit, aquest divendres, al precintament de les barbacoes públiques ubicades a la pineda situada a tocar de la Ronda Nord, a la zona de Vilartagues a instàncies dels Agents Rurals.

Es tracta d’una mesura preventiva per tal d’evitar que qualsevol guspira pugui provocar un incendi atès que el sotabosc es troba molt ressec a conseqüència de la falta de pluges i de les altes temperatures que s’han viscut els darrers dies del mes d’agost i en aplicació del Nivell 3 del Pla Alfa decretat per la Generalitat de Catalunya.

Protecció Civil de la Generalitat va activar dijous la fase d’Alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, l’Infocat. Ho ha fet per l’elevat risc d’incendi forestal que es preveu generalitzat a tot Catalunya durant els propers dies, per les altes temperatures previstes per la ondada de calor. També es manté la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el Procicat, activat aquest dimecres pels possibles efectes en la població per l’onada de calor.

Entre algunes de les mesures preventives per evitar incendis, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat i el Cos d’Agents Rurals, ha tancat l’accés a 8 massissos entre els quals s’hi troben els de Les Gavarres i el Massís de Cadiretes.

Mentre duri l’episodi es reforçarà la vigilància terrestre coordinada dels cossos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i diputacions provincials.

També s’ha previst un dispositiu de vigilància aèria en el qual participin de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels departaments d’Agricultura i d’Interior.

Des de Protecció Civil de la Generalitat s’ha demanat també als municipis que incrementin la vigilància de les activitats que poden ser susceptibles de generar o augmentar el risc d’incendis al seu terme municipal i de les possibles columnes de fum, i que informin la població ubicada en zones de risc o els elements especialment vulnerables.

En l’àmbit sanitari, Salut Pública manté activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (Pocs) en fase 2, el màxim previst.

El més llegit

I després