I després

Trobada mundial de llanxes Riva a SFG

Compartiu aquesta història

Les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu seran l’escenari de la trobada anual, a nivell mundial, de les exclusives llanxes de la fàbrica italiana Riva els propers 21, 22 i 23 de juny. Aquesta trobada s’ha dut a terme en ciutats com Mònaco, Saint-Tropez o Palma de Mallorca i, per primer cop, es farà a Catalunya.
Les embarcacions arribaran divendres a la tarda i es podran veure en acció l’endemà a partir de les 10.30 hores quan costejaran el sud de la Costa Brava i a les 18.00 hores en el concurs d’eslàlom que faran a la badia de Sant Feliu.
El diumenge al matí recorreran el nord del litoral gironí fins a Begur i duran a terme un concurs de maniobres al port veí de Palamós. La trobada acabarà amb un dinar al restaurant del Club Nàutic Sant Feliu i amb l’entrega de premis.
L’empresa de les embarcacions Riva té més de 150 anys d’història. La seva filosofia és la conjunció del disseny tradicional amb les últimes innovacions tecnològiques.
Les clàssiques llanxes ràpides realitzades en caoba vernissada travessaven fins i tot els canals de Venècia, fent que els que per allí passejaven giressin el cap admirant-les. La seva idea, innovadora en el seu moment, va servir de base tecnologica per a les futures embarcacions. Totes les celebritats de l’època volien una Riva: Brigitte Bardot, el Rei Hussein de Jordània, Elizabeth Taylor i Richard Burton, etc.
Carlo Riva revisava un a un els vaixells que l’empresa construïa, si algun d’ells no era del seu grat, directament es destruïa i havia de tornar-se a començar el treball des de zero. El constructor de iots Ferretti va comprar la companyia l’any 2000, tornant a portar la seva seu a casa, després que diferents empreses estrangeres l’haguessin estat canviant de residència des que en 1969 la família Riva la vengués.

RIVA FALDILLA

El més llegit

I després