I després

Tres detinguts per cultiu de plantes de marihuana

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’Esquadra varen detenir a Sant Feliu de Guíxols i Castell d’Aro tres homes per cultiu massiu de marihuana quan, casualment, varen descobrir la plantació a partir del comportament de dos dels tres detinguts denunciat per uns veïns.

Els agents varen comptabilitzar unes 1.200 plantes en diferents fases de creixement per la qual cosa varen detenir, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut públic, a dos dels implicats a la finca emplaçada a Castell d’Aro; Mike Theodorus H, de 28 anys, de nacionalitat holandesa i domicili desconegut i Emeric MR, de 37 anys, de nacionalitat dominicana i veí de Figueres. En segona instància varen detenir, tres dies més tard a Sant Feliu de Guíxols, al tercer implicat, Erik K de 44 anys, de nacionalitat holandesa i veí de Lleida.

La intervenció policial es va desenvolupar quan, a partir d’una trucada realitzada el 2 de setembre a les 4 de la tarda, informava que dos individus accedien a una finca a través de la paret de tanca. En presentar-se una patrulla dels Mossos d’Esquadra, varen comprovar que el vehicle dels implicats tenia la tapa del capó oberta amb les pinces de la bateria connectades i el maleter obert contenint dues làmpades de grans dimensions a l’interior.

Els dos homes s’havien deixat les claus de la finca a casa i un cop recuperades, els agents varen accedir a la finca on hi havia planters tapats amb plàstics il·luminats per llums de color taronja que contenien unes 600 plantes que es varen multiplicar en accedir a dues sales interiors que contenien 300 i 250 plantes més respectivament.

Aquest sistema agilitza el creixement d’aquest tipus de planta quan es cultiva a l’interior i es fan servir aquests tipus de llums que fan la funció solar alimentades pel corrent elèctric que també havien manipulat atès que els cables de subministrament estaven connectats directament a la línia de la companyia elèctrica sense passar pel comptador.

A la casa es van localitzar diversos aparells elèctrics com ventiladors, aires condicionats, bombetes i làmpades, cables, centrifugadores, calefactors, una bàscula de precisió, un ordinador, telèfons mòbils, documentació diversa així com 1.500 euros en efectiu en bitllets fraccionats.

Un cop netejada la marihuana en van sortir 146 quilos nets pel consum, que en el cas d’haver accedit al mercat hagués tingut un valor d’uns 155.000 euros.

Els detinguts, que no tenen antecedents, varen passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols el dia 13, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.

 

El més llegit

I després