I després

TREBALL PER A JOVES A LES CAMBRES

Compartiu aquesta història

Les Cambres de Comerç de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Palamós potenciaran al llarg del 2015 el treball per a joves menors de 25 anys –entre 16 i 24– en les empreses de la demarcació de Girona. El Punt Avui informa que la de Girona té previst ajudar a incorporar-se al món laboral 230 joves, i els contractes haurien de ser d’un mínim de sis mesos. “Tenim un atur juvenil molt exagerat i hem d’intentar superar-ho”, va assegurar el president de la Cambra de Girona, Domènec Espadalé, durant la sessió plenària d’aquest ens que es va celebrar el passat dijous.
La iniciativa forma part d’un projecte europeu que arriba a les cambres gironins a través de la cambra de comerç estatal i que té una durada d’un any, “prorrogable a quatre anys més”. “Els gestors dels programes de la UE a l’Estat espanyol només els porten a terme les administracions. Les cambres som les primeres institucions que també podrem fer-ho i aquest és el primer projecte que aconseguim”, va explicar Espadalé, que va assegurar que cada cambra de l’Estat espanyol –n’hi ha 32– els ha marcat uns objectius que s’han donat proporcionalment al nombre de joves que hi ha a l’atur a cada demarcació i que, si hi arriben, entre les tres cambres gironines rebran poc més de 600.000 euros –495.000 euros la de Girona.
Espadalé va assegurar que ja han tingut contactes amb empreses de la demarcació “que sabem que han de fer contractacions” i que “ja n’hi ha de disposades a col·laborar”. Les empreses que col·laborin en el projecte, a “més de fer una tasca social, obtindran ajuts”. A més, segons el president de Girona, si el treballador “no té el perfil que correspon a la feina que demana l’empresa, els futur empleats rebran formació”.

El més llegit

I després