I després

Traslladen a Sant Feliu un catxalot mort que uns banyistes varen trobar a Canyet

Compartiu aquesta història

Aquests dies la platja de Sant Feliu no para d’oferir espectacles als qui s’hi acosten. S’ha pogut viure la Festa Major Jove a la zona de barraques, veure com un vaixell s’estampava contra uns blocs, els equips de salvament, les barreres de protecció, els focs artificials…i aquest dilluns l’extracció del cadàver d’un catxalot.

Segons que informaven el Diari de Girona i l’Agència Catalana de Notícies, uns banyistes van trobar diumenge a la tarda una cria de catxalot -la balena més gran dins del grup dels cetacis amb dents- morta a la platja del Canyet, a Santa Cristina d’Aro. Tot i que la troballa es va produir diumenge a la tarda, el trasllat del cadàver de la balena no es va poder fer fins ahir al matí perquè els cossos d’emergència estaven ocupats treballant en l’enfonsament del vaixell pesquer al port de Sant Feliu de Guíxols.

La balena, que no arribava als 200 quilos, va aparèixer ancorada a les roques d’aquesta platja, situada davant de la urbanització Rosamar, a la població de Santa Cristina d’Aro. Mentre van durar les feines de trasllat del cos del catxalot, que es va remolcar fins a Sant Feliu, la Policia Local va haver de regular el trànsit a la zona per facilitar la tasca.

L’ensurt que es van endur uns banyistes quan van trobar una cria de balena morta a les roques a la platja del Canyet, a Santa Cristina d’Aro, segurament ja no l’oblidaran mai.

Els banyistes van donar l’avís poc després de veure el cos del catxalot entre les roques, però no va ser fins ahir dilluns a les onze del matí que va poder ser remolcat fins a la sorra. Un cop extreta de l’aigua, la balena va ser traslladada després cap a l’abocador, en unes tasques de rescat que no es van allargar més de mitja hora.

Segons un tècnic municipal que va presenciar els fets, la cria no arribava als 200 quilos i es desconeixen les causes per les quals hauria anat a parar a les roques d’aquesta platja de Santa Cristina d’Aro. El rescat del cadàver va haver d’esperar perquè els cossos d’emergència estaven enfeinats amb el vessament de fuel al port de Sant Feliu de Guíxols, on es va enfonsar un pesquer.

El més llegit

I després