La repercussió mediàtica que va tenir la publicació a La Vanguardia de les 21.000 sancions en 5 mesos del radar estratègicament col·locat per Servei Català de Trànsit just al darrera del senyal de 80 k/hora a la C31 a l’alçada de Castell d’Aro i a pocs metres de la sortida de Sant Feliu Nord, sembla que va remoure alguna consciència. Després de les crítiques en el sentit que s’avantposava un esperit recaptatori per damunt d’una acció preventiva “per la nostra seguretat”, Trànsit es va comprometre a posar un senyal d’avís als conductors una setmana més tard i, segons podem comprovar a través d’un article i fotografia del Diari de Girona, l’acció s’ha portat a terme aquest dijous:

El Servei Català de Trànsit va instal·lar ahir un panell lluminós per advertir els conductors de la carretera C-31 del polèmic radar que hi ha a l’alçada de Castell-Platja d’Aro en direcció a Palamós després de registrar que en els cinc primers mesos de funcionament ha imposat 21.000 sancions. La Generalitat ja va anunciar, en detectar aquesta anomalia, que senyalitzaria millor l’aparell, ja que el seu objectiu és la millora del comportament dels conductors i no l’afany recaptatori. La zona on està el polèmic radar té un límit de 80 km/h, però el senyal es trobava molt a prop de l’aparell i la part anterior de la carretera està limitada en els 100 km/h, de manera que això podria haver generat confusió entre els conductors i, per això, s’ha optat per senyalitzar millor.

Segons el Servei de Trànsit, a finals de desembre, es va detectar una situació anòmala en aquest radar, ja que l’aparell havia imposat 20.973 sancions des del passat mes de juliol en què va entrar funcionament, el que representa prop de la meitat del total de les sancions que es van imposar a les comarques de Girona el 2010. Segons el Servei, cada mig any, aproximadament, l’ens fa balanç del funcionament dels diferents radars per detectar els punts on hi ha algun problema. I en aquesta part de la C-31 van veure que s’havia imposat un nombre molt elevat de sancions. De fet, l’aparell imposava una mitjana de 4.200 sancions al mes o 133 al dia. Amb les dades a la mà, doncs, Trànsit ha decidit senyalitzar millor aquest radar amb un cartell lluminós uns 800 metres abans de l’aparell.

Per altra banda, Trànsit també ha instal·lat un altre panell lluminós a la carretera C-63 a Vidreres, ja que també s’havia detectat un nombre molt elevat de sancions en els primers mesos de funcionament. Aquest radar també era dels que van entrar en funcionament el passat mes de juliol.