I després

El professor Dr. Lluís Pallí rep la Distinció del Mèrit Científic i Acadèmic de la UdG

Compartiu aquesta història

El catedràtic d’universitat, el guixolenc, Dr. Lluís Pallí i Buxó, ha rebut la Distinció al Mèrit Científic i Acadèmic de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona (UdG) per la seva trajectòria al llarg de 42 anys. Actualment el Dr. Pallí es troba en situació de professor emèrit, acollit al Pla d’Emeritatge de la UdG a l’espera de la seva jubilació el proper mes de setembre.

Aquesta distinció és l’expressió de reconeixement a aquelles persones i/o entitats que han contribuït amb la seva activitat acadèmica, científica, de gestió, de servei o institucional al progrés i evolució de la Facultat de Ciències de la UdG, per a la qual es requereixen la signatura de 10 membres i l’han signat un total de 106.

S’entén que lluís Pallí aplega de manera exemplar, la globalitat dels valors que la distinció vol reconèixer, segons consta a la memòria justificativa de la candidatura impulsada per David Brusi Belmonte.

La vinculació del Dr. Pallí amb la Facultat ha estat ininterrompuda des de l’any 1970, quan s’organitzen, per primer cop a Girona, els estudis de Ciències per delegació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Esdevé, per tant, un dels professors fundacionals de la que, a partir de l’any 1972, esdevindrà la Secció de Ciències del Col·legi Universitari de Girona.

L’evolució d’aquella estructura organitzativa el va portar a formar part, des de l’any 1982, del claustre de l’antic Col·legi Universitari de Girona, integrat a la UAB. Més endavant, des de l’any 1989, forma part de l’Estudi de Ciències en el marc de l’Estudi General de Girona, que es transformarà en l’actual Facultat de Ciències quan, al 1991, es crea la Universitat de Girona.

Pallí farà una mena de fundació amb dos marmessors, que seran professors de la pròpia UDG, per tal de fer cessió de més de 15.000 diapositives sobre geologia, llibres i separates per a la recerca dels estudiants i professors.

 

 

El més llegit

I després