I després

Tots per Sant Feliu replica la nota del Govern de Sant Feliu sobre els impostos

Compartiu aquesta història

Fa uns dies publicàvem íntegrament la nota en la que comentàvem que l’Equip de Govern feia pedagogia sobre la puja de l’IBI i de l’Impost de Vehicles. A les darreres hores ens arriba una rèplica del grup de Tots per Sant Feliu donant el seu punt de vista sobre la qüestió que us traslladem textualment:

La puja d’impostos i taxes que l’equip de govern de CiU i el PSC han aprovat a Sant Feliu considerem que és una acció irresponsable que no vetlla pels interessos dels ciutadans. Ans el contrari. La puja d’impostos i taxes en sectors tant sensibles com l’educació significa una pèrdua de sensibilitat i un allunyament als principis ideològics de CiU i el PSC.

Feia dos anys que no s’apujaven els impostos a la ciutat i creiem que això va ser una decisió responsable dels governs anteriors. Què ha canviat a la ciutat des de llavors? S’ha incrementat el poder adquisitiu de les famílies de Sant Feliu? Ha millorat la situació econòmica? Des de Tots per Sant Feliu no creiem que les famílies de Sant Feliu puguin acceptar una pujada generalitzada d’impostos i taxes. No és el moment.

De fet, fa pocs dies, els alcaldes Albó i Albó, en una roda de premsa delirant publicaven que el nou govern fa créixer els ingressos en un 76%” i que es “millorava la gestió”. En què quedem? Si ara s’incrementen els ingressos en un 76% no cal incrementar els impostos ni les taxes pensem nosaltres. O es que potser els alcaldes Albó i Albó mentien?

CiU i PSC incrementen els impostos i les taxes de la ciutat allà on afecta més ciutadans: L’Impost de Bens Immobles (IBI) i l’Impost de Vehicles un 3,4%. De fet gaire bé totes les taxes s’apugen. Algunes tenen un puja molt més important, com l’Escola Bressol d’un 11% o les de l’Escola de Música d’un 18%. És necessari aquest afany recaptatori? És responsable? Nosaltres creiem que és una irresponsabilitat de CiU i el PSC.

Tot això tenint en compte que un dels veritables motius d’apujar els impostos i taxes és el fet d’haver-se apujar el sou en quasi 100.000 €/any. L’increment de recaptació que suposa l’increment de l’IBI és de 300.000€/any. És a dir, el 33% del que paguen de més el ciutadans de Sant Feliu en l’IBI anirà a cobrir la puja de sous aprovada per CiU i el PSC.

No només això, si tenim en compte que la retallada de la subvenció de la Generalitat a l’escola de música és del 23,34%, el que significa uns 40.000€ menys de subvenció, queda clar que l’Ajuntament podria cobrir aquestes mancances sense problemes.

En definitiva, des de Tots per Sant Feliu considerem que el veritable motiu de la puja d’impostos i taxes és la incapacitat de gestió de CiU i el PSC i és fa obligada per cobrir la puja de les remuneracions de l’equip de govern i dels alcaldes Albó i Albó.

El més llegit

I després