Tots per Sant Feliu ha iniciat una campanya en la qual ha enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació a través de la qual torna a la càrrega amb els dos caps visibles del pacte de govern CiU-PSC. La campanya s’acompanya d’un cartell i ocateves, que no descartaven repartir aquest diumenge, en la qual es fa referència, en clau sarcàstica, al primer aniversari de la gestació de l’acord entre les dues formacions després de les eleccions municipals.

En el contingut es torna a fer referència als sous i una rèplica del novullpagar de les autopistes aplicada al que entenen que és una duplicitat de càrrecs que sistemàticament han criticat. El contingut de la nota és el següent:

A Sant Feliu de Guíxols tenim la particularitat de tenir dos alcaldes. Bé, almenys els paguem. El pacte insòlit de PSC-CiU va comportar, com aquell que no vol la cosa, un intercanvi de cromos (alcaldia i vicealcaldia) i una paritat en les remuneracions a percebre pels dos cap de llista. Resultat final: un augment de les retribucions als polítics locals en 99.013,60 € anuals i un cost a la ciutat de 113.775,92€/anual pels sous i seguretat social de l’Alcalde i el Vicealcalde. Només des de Tots per Sant Feliu vam denunciar aquest expol·li.

Són evidents els motius bàsics d’aquest pacte. Un suport polític per un intercanvi econòmic. Ras i curt. Afirmació aquesta última que ja vam utilizar en l’argumentació de la demanda presentada al jutjat en contra la cració de la figura del vicealcalde i de la seva remuneració. Judici que es celebrarà el 13 de juliol proper. I és que la irregularitat no pot ser més flagrant. El càrrec de vicealcalde va ser aprovat a l’Octubre del 2011, però va començar a cobrar el sou corresponent al Juliol del 2011. Quatre mesos abans del que correspon, a 3.072€/mensuals. Aviat el jutge decidirà.

El jutge decidirà però la indignació popular no ha decaigut en aquest any, al contrari. Són molts el ciutadans que es pregunten el perquè  la ciutat ha de tenir dos alcaldes “de facto”. El per que, amb diners públics, s’ha de donar compliment a les vanitats personals dels caps de llista del PSC i de CiU. Una indignació que des de Tots per Sant Feliu compartim. Per això iniciem la movilització de #novullpagar2alcaldes amb diferents actes que anirem donant a conèixer a la ciutat i a les xarxes socials. La finalitat d’aquesta campanya és la de fer retornar el seny al govern i eliminar els costos exagerats que ha comportat el pacte PSC-CiU .

Aquest pacte compleix un any. Un any on la crisi ha continuat creixent i on les familíes han continuat patint les retalladles en serveis i la puja d’impostos. Sí, puja d’impostos. No només el govern de l’Estat apuja els impostos sino que també el govern local ho ha fet i de manera unilateral, sense el suport de cap altre partit polític.

Un any on l’abandonament i la desidia s’han apoderat de la ciutat. Una desidia que arriba  a contaminar la gestió de l’ajuntament. Som l’única població amb un govern en majoria on encara no s’han aprovat els pressupostos municipals. I estem a les portes del mes de Juny.  I no només no s’ha planificat què es vol fer en l’any en curs sino que tampoc s’ha acabat d’executar el que ja estava previst en el pressupost del 2011. En definitiva, un any perdut per la ciutat.

Des de Tots per Sant Feliu volem que l’equip de govern reaccionni, que surti de l’immobilisme. La ciutat no es pot permetre estar aturada. En aquesta situació, sembla ser que l’aniversari del pacte PSC-CiU només el celebraran els membres de l’equip de govern. Com dirien al twitter: . #usfelicitofills.  Trista celebració.